Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Βαλκάνιοι ζητούν μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη!

Είναι έντονο το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται πλέον για την ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό, όχι μόνο σε παραδοσιακούς τομείς, όπως οι εξοχικές κατοικίες ή τα ξενοδοχεία, αλλά και “για οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ελλάδα”: θαλάσσιες εκτάσεις, πηγές, ιχθυοκαλλιέργειες, ακόμη και αιολικά πάρκα. Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πασαλίδης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά το «Όλη η Ελλάδα ζητείται».

“Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι αλήθεια. Η ζήτηση για επενδύσεις σε ακίνητα είναι τεράστια, αλλά δυστυχώς πολλές φορές μας βρίσκει απροετοίμαστους. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά το χαρτοφυλάκιό μας. Σήμερα τα προβλήματα διώχνουν τους επενδυτές”, σημείωσε ο κ.Πασαλίδης, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτή η έντονη δυναμική επιβάλλεται να υπάρξει ένα “εθνικό πρότζεκτ real estate” -όπως το χαρακτήρισε- πάνω στο οποίο θα εργάζονται από κοινού οι Έλληνες μεσίτες, νομικοί και μηχανικοί
Ως μεγάλο πρόβλημα ανέφερε ενδεικτικά το σύστημα των αντικειμενικών αξιών, το οποίο έχει φτάσει να λειτουργεί ασφυκτικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και για τους υποψήφιους αγοραστές. “Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για έναν ζωντανό μηχανισμό υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών”, είπε. Βαλκάνιοι ζητούν μαγαζιά επί της Τσιμισκή,ενώ ξένοι μεσίτες άρχισαν να δραστηριοποιούνται  στην Ελλάδα

Πρόσθεσε ότι ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει ραγδαία αύξηση της ζήτησης, “από τη στιγμή που οι Βαλκάνιοι γείτονές μας επέλεξαν να κατηφορίσουν επενδυτικά προς τον Νότο”. Όπως είπε, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση, πχ, για ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και την Πιερία, από την οποία επωφελείται και η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
“Για πρώτη φορά, επιχειρηματίες από την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σερβία και τη Ρωσία εκφράζουν τόσο ενδιαφέρον για την αγορά της Θεσσαλονίκης. Ζητούν πχ, μαγαζιά επί της οδού Τσιμισκή”, είπε και πρόσθεσε ότι ειδικά για την πόλη πρέπει να δούμε μπροστά,¨ τις μεταβολές που θα προκύψουν στο μέλλον¨ και να σχεδιάσουμε εκ των προτέρων με βάση αυτές.
Την ευκαιρία στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας, τη βλέπουν ήδη και οι επαγγελματίες άλλων χωρών. “Συνάδελφοι του εξωτερικού έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθιδρύονται εδώ, βλέποντας τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και ακολουθώντας επιθετική πολιτική”, κατέληξε.

Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.