Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Απουσίες ηχηρών ονομάτων από το Δ.Σ.Θερμαϊκού

Οι περισσότεροι που ήταν στον αγιασμό του προηγούμενου Δ.Σ., απουσιάζουν
σήμερα. Όπως οι: Αλεξανδρής, Κούτουκας, Οικονομίδης, Παπαμιχαήλ, Παραδείσης,
Στεφανίδης, Παπαδοπούλου, Ζαβέρκος, Κουκουρίγκος και ο Γ.Γ.Κεραμιδάκης 
Φτωχότερο, είναι από 1ης Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, καθώς απουσιάζουν από τα έδρανα γνωστά ονόματα που με την πείρα, τις δραστηριότητες και τις γνώσεις τους, λάμπρυναν το Δήμο. Kαι παρά τα όποια λάθη στα οποία μπορεί να υπέπεσαν, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι συνέβαλαν σε μεγάλο η μικρότερο βαθμό στην επίλυση τοπικών προβλημάτων. 

Ανάμεσά τους, συγκαταλέγονται τρεις πρώην δήμαρχοι: Ο μέχρι 31 Αυγούστου δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, ο πρώην δήμαρχος Επανομής Απόστολος Οικονομίδης και ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού μέχρι τελευταία, ο Κωστής Κούτουκας.
 Πρέπει να πούμε ότι και οι τρεις, οικειοθελώς αποσύρθηκαν και δεν θέλησαν να ηγηθούν ψηφοδελτίου ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα υπάρχοντα. Γιαυτό και παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ η πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τη δημιουργία ενός τιμητικού Συμβουλίου πρώην δημάρχων, προκειμένου απόμαχα σήμερα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, λειτουργώντας συμβουλευτικά, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το καλό του τόπου.
Θεωρούμε επίσης ατύχημα το γεγονός ότι δεν εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αν και ήρθε πρώτος στην εκλογική ενότητα Θερμαϊκού με 523 σταυρούς από τη «Συμπολιτεία», ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, Παναγιώτης Ερμείδης, βαθύτατος γνώστης των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ισχύουσας νομοθεσίας. Ενώ λείπει επίσης από τα έδρανα ο μέχρι τέλος Αυγούστου γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βαγγέλης Κουκουρίγκος, ιδιαίτερα αγαπητός από όλους, που διακρίθηκε για τις εύστοχες παρεμβάσεις και προτάσεις του.
Άλλα επίσης έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης που δεν είναι στο νέο δημοτικό συμβούλιο, είναι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Ανανέωση», Κυριάκος Στεφανίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, Γρηγόρης Παραδείσης, ο Θανάσης Μπαλασάς από την Επανομή, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές τυο 2012, η πρώην αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ειρήνη Παπαμιχαήλ, η πρόεδρος μέχρι τελευταία του τοπικού της Ν.Μηχανιώνας, Μαίρη Λιόλιου, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Αριστείδης Λιόλιος, Αλέκα Φερβελή, Αντώνης Ζαβέρκος κ.α.
Ακόμη, απουσιάζουν νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν μέρος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές  αλλά δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν όπως οι  αντιδήμαρχοι Γιάννης Βασιλειάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Βασίλης Αθανασιάδης και Κώστας Μπάρμπας, καθώς και οι σύμβουλοι Ευαγγελία Φαρίνη και Πουλχερία Τζέκου.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν εκλέχθηκαν από το ψηφοδέλτιο του νικητή των εκλογών κ.Μαυρομάτη η επί πολλές τετραετίες δημοτική σύμβουλος Παρθένα Παπαδοπούλου, αλλά και γνωστά ονόματα όπως ο Μιχάλης Μπαλασάς από την Επανομή, ο Δημήτρης Τεκίδης από το Μεσημέρι, Άννυ Βουλγαράκη, Αλίκη Δημητριάδου, Μανώλης Βεργίδης και Λευτέρης Ερκέκογλου από την Περαία, Μίρκα Ταουλτζή και Σταύρος Φιδέλης από τη Ν.Μηχανιώνα κ.α.

1 σχόλιο:

  1. Να σε καλα με εκανες και γελασα.Δημοτικοι συμβουλοι που δεν καταφεραν να εκλεγουν δεν τιμησαν την ορκομωσία.Τη περιμενες??? Στο ειχα γραψει στο αρθρο σου μετα τις εκλογες οταν εγραφες ποιοι ειχσν μεινει απ εξω.Με επιβεβαιωσες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή