Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στους δρόμους οι μαθητές της Πυλαίας κατά κεραίας κινητής

Στους δρόμους βγαίνουν, σήμερα, οι μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του 2ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας. Ξεσηκώνονται επειδή δίπλα στο σχολείο τους βρίσκεται κεραία κινητής τηλεφωνίας και ζητούν την απομάκρυνσή της.

Οι μαθητές με τους γονείς τους, πρόκειται να πραγματοποιήσουν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο έξω από το σχολείο τους.


Συμπαράσταση του δήμου
Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στέκεται δίπλα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών, εκπαιδευτικών και των κατοίκων της Πυλαίας με σκοπό την προστασία τους από την εκτός ορίων ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων και μάλιστα των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη αναφερόμενος στην εγκατάσταση κεραίας σε κτίριο κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας  και υπογράμμισε: «Πάγια τακτική του Δήμου μας είναι ότι κάθε εγκατεστημένη κεραία που είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, σε περιοχή όπου υπάρχουν σχολικά κτίρια να την αντιμετωπίζουμε με προσοχή όσον αφορά τις συνθήκες λειτουργίας της. Έχω ήδη δώσει εντολή στη Νομική και Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να κινηθούν άμεσα και να ελέγξουν τη νομιμότητα της κεραίας τόσο ως προς την εγκατάστασή της όσο και ως προς τη λειτουργία της. Έχω ενημερώσει σχετικά και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου που θα διερευνήσει από τη δική της πλευρά τη νομιμότητα της αδειοδότησης και ταυτόχρονα προσφεύγουμε τόσο ενώπιον της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για τον έλεγχο της ακτινοβολίας όσο και στα Δικαστήρια με τη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων. Ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής μέχρι τη λύση του προβλήματος στηρίζοντας σε κάθε περίπτωση το αίτημά τους για απομάκρυνση της κεραίας από την περιοχή του σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.