Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Θεατρικός Οκτώβρης στο Δήμο Θέρμης

Θεατρικός Οκτώβρης στο Δήμο Θέρμης μια θεατρική συνάντηση με παραστάσεις – παραγωγές των ομάδων θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και τη συμμετοχή θεατρικών παραστάσεων από νέες ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Στοχεύει στην καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός θεσμού, που θα συμβάλλει στη θεατρική παιδεία με απώτερο σκοπό, να δώσει την ευκαιρία σε θεατρικούς δημιουργούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους . Μια γιορτή με βασικό σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο.
Παρασκευή 3 | Σάββατο 4 Οκτωβρίου
“Πήτερ Παν”, Γιάννη Καλατζόπουλου Εφηβική Ομάδα Νέας Ραιδεστού Σκηνοθεσία: Δώρα Σκαρλάτου Σκηνικά- κοστούμια: Θάνος Καρώνης Λίγα λόγια… «Πήτερ Παν εμείς θα γυρίσουμε πίσω, εσύ θα ’ρθείς;» Δεν θα μάθουμε ποτέ αν ο Πήτερ Παν άφησε τον ονειρικό του κόσμο και γύρισε στον κόσμο των μεγάλων. Μπορεί. Γιατί μερικές φορές μου τον θυμίζουν κάποια παιδιά που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο των Μεγάλων.
Παίζουν : Μυρτώ Καρκαβίτσα, Αγαθοκλής Γαρδίκης, Θοδωρής Γαρδίκης, Φώτης Μιρμίγκος, Δανιήλ Αποστολέλης, Νικολέττα Δεληγιάννη, Εμμανουήλ Δημερέλης, Χριστίνα Τορουνίδη, Αγγελική Λάμπου, Κώστας Γεωργιάδης, Κώστας Δραμπάζης, Θοδωρής Κουστολίδης, Γεωργία Μακρίδου.
Τρίτη 7 | Τετάρτη 8 Οκτωβρίου

“Tango Bar”, Περικλή Κοροβέση “Θεάτρου Όραμα” & Ε.Θ.Β.Ε. “Κλαυσίγελως” Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος, Δώρα Σκαρλάτου Σκηνικά: Θάνος Καρώνης
Μπορεί η ζωή να είναι ένα τάνγκο; Ένας χορός με παρτενέρ τα όνειρά μας; Κι αν όχι, αν όλα όσα ονειρευτήκαμε απομακρυνθούν από εμάς, μπορούμε να τα αποχαιρετήσουμε; Ή θα συνεχίσουμε σαν το Φώντα και το Λάκη, επαναλαμβάνοντας την ίδια μέρα, κάθε μέρα, ψελλίζοντας τις ίδιες λέξεις, τις ίδιες σκέψεις; Κι αυτοί γατζωμένοι ακόμα πάνω τους, τραυματισμένοι και οι ίδιοι, να μην μπορούν πια να χορέψουν μαζί τους τάνγκο, παρά μονάχα να το ακούν να σβήνει μέχρι η γραμμή να γίνει ευθεία στο καρδιογράφημα των ονείρων τους.
Παίζουν : Θεόφιλος Λάλος, Στέργιος Κωνσταντζίκης.
Παρασκευή 10 | Σάββατο 11 | Κυριακή 12 Οκτωβρίου
“Κωδικός Σπασίμπα – Ντα”, Βασίλη Τσικάρα Θεατρική Ομάδα «Άρατος» Κείμενο–Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης Κοστούμια – styling: Μαρία Γιώτσα Hair styling: Έλενα Γεωργακάκη Ήχοι–φώτα: Γιώργος Στεφανίδης, Δημήτρης Προύσαλης Μακιγιάζ – FX Artist: Κατερίνα Ιντζίδου & Νεφέλη Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπαλάσκα Σχεδιασμός αφίσας-flyer: Δημήτρης Παγιάντζας Δημιουργικό: Μύρων Μούτος, Παναγιώτης Λέφκας Radio voice: Στέλιος Ντοκούζ
Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η συντηρητική κοινωνία του Λονδίνου δέχεται τα πρώτα «χτυπήματα» εκμοντερνισμού με τους επαναστατημένους νέους της εποχής να ζητούν αλλαγές. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμια κατασκοπευτική δράση στον τομέα της βιομηχανίας, με τη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα να θεωρούνται οι μεγάλοι αντίπαλοι της Μεγάλης Βρετανίας. Επηρεασμένος από το όλο κλίμα, ο Λονδρέζος βιομήχανος Έρικ Σέλτερ, φοβάται πως μπορεί να έχει γίνει στόχος κατασκόπων. Ο μπάτλερ του, Πέρι Άντριου, πιστεύει σε αυτές τις θεωρίες και είναι έτοιμος να τον υπερασπιστεί, με οποιοδήποτε κόστος. Σύμμαχός του γίνεται και ο μάγειρας της οικίας, Τρέβορ. Ένα περίεργο σημειωματάριο της Λίζας, μέλλουσας μνηστής του Έρικ Σέλτερ, αλλά και προσωπικά…πάθη, τον οδηγούν στο να βγάλει ένα παρακινδυνευμένο συμπέρασμα. Το αφεντικό του κινδυνεύει κι αυτός πρέπει να βρει, έναν τρόπο σωτηρίας, όποιο κι αν είναι το τίμημα.
Παίζουν : Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νίκος Zούρλας, Έφη Τοκατλίδου, Γιώργος Σπανός, Βασίλης Τσικάρας
Τρίτη 14 | Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

“Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε…”, Βασίλη Μητσάκη “Θεάτρου Όραμα” & Ε.Θ.Β.Ε. “Κλαυσίγελως” Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος, Δώρα Σκαρλάτου Σκηνικά: Θάνος καρώνης
Ένα εξαιρετικό κείμενο του Βασίλη Μητσάκη που η γραφή του δε χαρίζεται σε κανέναν, μ’ έναν σπαρακτικό και συγχρόνως κωμικό τρόπο. Καυτηριάζοντας τα κουσούρια της γενιάς του χωρίς έλεος, ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες ανθρώπων που δεν μας είναι άγνωστοι και απόκοσμοι. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε μια χώρα που δείχνει να μη διδάχθηκε ποτέ από τα λάθη της βαδίζοντας σε δρόμους αφασίας, ξετσιπωσιάς, ποταπότητας, και ωχαδερφισμού. Ένα κείμενο που δε βασίζεται σε ηρωικές προσπάθειες ερμηνευτικού τυχοδιωκτισμού για να προκαλέσει το γέλιο αλλά αυτό διαγράφεται αβίαστα στα χείλη την ώρα που πρέπει.
Παίζουν : Θεόφιλος Λάλος, Άννα Γεννησαριώτου, Τάνια Βρατσκίδου, Γρηγόρης Σούγγαρης, Νίκος Παπαφιλίππου, Άλκηστις Γιωγιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.