Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα Δ.Σ. Θερμαϊκού κατά των αυξήσεων-φωτιά στα εισιτήρια

Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να εγκρίνει αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ έως και 30% από την 1η Οκτωβρίου 2014, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού κατά τη σημερινή πρώτη τακτική του συνεδρίαση. Έκπληξη αποτέλεσε η στάση της παράταξης του κ.Τσαμασλή να ψηφίσει «λευκό», με τη δήλωση του πρώην αντιπεριφερειάρχη ότι… «γενικά είμαι κατά των ψηφισμάτων» και τους συμβούλους του "ΘερμαΓικού" να συντάσσονται πλήρως μαζί του!

Καταθέτοντας την πρόταση ψηφίσματος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, πρότεινε όπως υπάρξει συντονισμός της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού με άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι των οποίων είναι αναγκασμένοι να κάνουν μετεπιβίβαση, όπως συμβαίνει με τους δημότες του Θερμαϊκού που είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν λεωφορείο στο ΙΚΕΑ.
Μία παράγραφος του ψηφίσματος, που αφορά την κατάσταση των παμπάλαιων λεωφορείων που χρησιμοποιεί ο ΟΑΣΘ στην περιοχή, αφαιρέθηκε προς το παρόν, μετά την υπόσχεση του δημάρχου κ.Μαυρομάτη ότι σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση των συγκοινωνιακών μέσων της περιοχής.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση έχει ως εξής:

                                                            ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ έως και 30% από την 1η Οκτωβρίου 2014.
Την ώρα που τα εισοδήματα των συμπολιτών μας μειώνονται δραματικά, η ανεργία αυξήθηκε στα ύψη, τα κάθε είδους χαράτσια της Εφορίας πληθαίνουν και η φτωχοποίηση της κοινωνίας επιταχύνεται με αλματώδεις ρυθμούς, αποτελεί πρόκληση να αυξάνονται και μάλιστα σε τέτοιο ποσοστό τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή μάλιστα που διατυμπανίζεται σε όλους τους τόνους η μείωση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Η αύξηση αυτή, όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή μας, δεδομένου ότι το κόστος μετακίνησης του επιβατικού κοινού με το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων αυξάνεται από 0,90 ευρώ σε 1,20 ευρώ,  ενώ η χρονική του διάρκεια μειώνεται από 90 σε 70 λεπτά της ώρας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, αφουγκραζόμενο την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία των δημοτών του Θερμαϊκού, που χρησιμοποιούν συνεχώς την αστική συγκοινωνία για να φτάσουν στις δουλειές τους ή να μετακινηθούν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καλεί τους αρμόδιους να ανακαλέσουν την απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση. Καθώς επίσης, να απαιτήσουν τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας, με νέα, σύγχρονα, ασφαλή και κλιματιζόμενα λεωφορεία.»

Η «κομμένη» παράγραφος του ψηφίσματος
Η παράγραφος του ψηφίσματος που αφαιρέθηκε από το ψήφισμα, έλεγε τα εξής:

«Θα είχε ενδιαφέρον το υπουργείο Μεταφορών να εξηγήσει με ποια λογική δίνει στους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ 319 εκατ. ευρώ ως και το 2017, την ίδια στιγμή που ανέχεται να κινούνται, ιδιαίτερα στις γραμμές που εξυπηρετούν το δήμο Θερμαϊκού (Νο 69 ΙΚΕΑ-Επανομή, Νο 72 ΙΚΕΑ-Ν.Μηχανιώνα, Νο 76 ΙΚΕΑ-Αγγελοχώρι και Νο77 Επανομή-Ν.Μηχανιώνα) παμπάλαια λεωφορεία τριακονταετίας, χωρίς κλιματισμό, τα οποία πολλές φορές χαλάνε στο μέσον της διαδρομής, αφήνοντας το επιβατικό κοινό «στα κρύα του λουτρού». Τέλος δε, να καλέσουν οι αρμόδιοι τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ, να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους δημότες του Θερμαϊκού ως πολίτες Β΄κατηγορίας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.