Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: «Δώστε αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια»

Ερώτηση, ζητώντας την ανάθεση αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια των οκτώ δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Θερμαϊκού, κατέθεσε στη διοίκηση του δήμου, το πρωί της Τετάρτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος.

Σήμερα, αυτά τα Τοπικά Συμβούλια ασχολούνται κυρίως με την έγκριση αδειών χρήσης μουσικής για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αντιθέτως, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με την παρέμβασή της, ζητάει να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες με ένα μικρό προϋπολογισμό, δικό τους τεχνικό πρόγραμμα έργων και αποκεντρωμένες λειτουργικές μονάδες.
«Για εμάς, τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ο θεσμός των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων αποτελεί το κύτταρο της Δημοκρατίας και θεμελιώδες συστατικό της αυτοδιοίκησης», υπογραμμίζει ο Σπ.Κουζινόπουλος.
Το κείμενο της ερώτησης του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των νέων Τοπικών Συμβουλίων στις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού, όπως αυτά προέκυψαν από τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου 2014, θέλουμε να ρωτήσουμε τη δημοτική αρχή εάν σκέπτεται να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια.
Για εμάς, τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε κατ΄ επανάληψη, ο θεσμός των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων αποτελεί το κύτταρο της Δημοκρατίας και θεμελιώδες συστατικό της αυτοδιοίκησης. Γι΄ αυτό και θεωρούμε ότι τα Τοπικά Συμβούλια θα πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά με διαθέσιμο μικρό προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα και αποκεντρωμένες λειτουργικές μονάδες.  
Πιστεύουμε ότι με την ανάπτυξη στο έπακρο των δημοκρατικών διαδικασιών στο δήμο Θερμαϊκού, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των συνδημοτών μας στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το δήμο μας και στην υποβοήθηση του έργου της δημοτικής αρχής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Θερμαϊκού πρωτοπορώντας, θα μπορούσε να  καθιερώσει νέους θεσμούς, όπως είναι οι συνοικιακές συνελεύσεις, τα τοπικά δημοψηφίσματα, η δημοσίευση των «πόθεν έσχες» των αιρετών, η δημιουργία Επιτροπής των Επικεφαλής των Παρατάξεων και η θέσπιση Συμβουλευτικού  Συμβουλίου πρώην δημάρχων που θα έχουν εισηγητικό χαρακτήρα για τη διαμόρφωση ενιαίου μακροχρόνιου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του δήμου μας.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες, προκειμένου να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. ΚΙ αυτό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η  ενίσχυση της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να δώσει νέα πνοή στο δήμο Θερμαϊκού και να βοηθήσει στην αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του, προς όφελος του Δήμου και των συνδημοτών μας.

                                                                                                Με εκτίμηση
                                                                                    Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                            Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.