Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

"Τρωάδες", με τρόφιμα αντί εισιτηρίου στο ΚΑΠΠΑ


Με τρόφιμα αντί εισιτηρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Θερμαϊκού, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου την παράσταση ΤΡΩΑΔΕΣ του Αισχύλου, στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ, από το θεατρικό τμήμα του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Μια εκπληκτική παράσταση που οι συντελεστές της ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην πρόσκληση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας πολιτών Θερμαϊκού να το παρουσιάσουν στους κατοίκους του Θερμαϊκού.
Μια παράσταση που φέρει την υπογραφή της κ. Γιώτας Αλεξοπούλου, καθηγήτριας θεατρολόγου, άξιους συνεργάτες και υπέροχους ταλαντούχους μαθητές - ερμηνευτές, καταφέρνει να αναδείξει μέσα από τις δραματικά αποκαλυπτικές καταστάσεις του έργου, του κορυφαίου δραματουργού Ευριπίδη, τις συνέπειες ενός καταστροφικού πολέμου παρακολουθώντας την τύχη των γυναικών της Τροίας, που αφού η πόλη τους είχε λεηλατηθεί, οι άντρες τους είχαν σκοτωθεί και οι ίδιες πρόκειται να παρθούν ως σκλάβες.
Όπως διαβάζουμε στην αφίσα της εκδήλωσης η παράσταση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο αλλά με την έκκληση προς τους θεατές της να συνεισφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας αντί εισιτηρίου. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε οικογένειες από τις λίστες του προγράμματος «ΣΤΟΠ στην πείνα» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ αλλά και σε οικογένειες που συνδράμει η Πρωτοβουλία. Άρα έτσι εξηγείται και η προτροπή "με στόχο την αλληλεγγύη και όπλο τον πολιτισμό" που βρίσκεται στην κορυφή της αφίσας.
Ελπίζουμε οι   ευαισθητοποιημένοι πολίτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση που τους απευθύνεται και να αδράξουν την ευκαιρία έκφρασης της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 7:30 μμ, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.