Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πλένονται ή όχι οι κάδοι απορριμμάτων;

Όπως ρητά προβλέπεται στη σύμβαση που υπέγραψε στα τέλη Αυγούστου η απελθούσα διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού για την παραχώρηση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, στις υποχρεώσεις του εργολάβου, περιλαμβάνεται και το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων τέσσερις φορές το μήνα. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Και κάποιοι κάδοι, είναι αμφίβολο αν πλύθηκαν σ΄αυτό τον ένα μήνα περίπου. Όπως για παράδειγμα οι κάδοι που βρίσκονται γύρω από τα δύο γυμνάσια και το Λύκειο της Μηχανιώνας.

Όπως μας κατήγγειλαν γονείς, τα παιδιά τους πηγαίνοντας ή φεύγοντας από το σχολείο, αναγκάζονται να αλλάζουν διαδρομή, για να μην περνάνε μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι αναδύουν ανυπόφορη βρώμα.
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στις άλλες περιοχές του δήμου με το πλύσιμο των κάδων, γιαυτό και η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού θα πρέπει να επιμείνει στην αυστηρή τήρηση των όρων της σύμβασης και στο συχνό πλύσιμο των κάδων.

Επίσης, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, είναι ότι αντιθέτως με ότι συνέβαινε με τους εργάτες καθαριότητας του δήμου, τα συνεργεία του εργολάβου αδειάζουν μόνο τους κάδους των απορριμμάτων και δεν φροντίζουν να απομακρύνουν τις σακούλες σκουπιδιών που είναι έξω από ξεχειλισμένους κάδους, ή αυτές που πέφτουν στο έδαφος κατά το άδειασμα των κάδων στα απορριμματοφόρα οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι ο χώρος γύρω από τους κάδους να εμφανίζει ένα αντιαισθητικό θέαμα και να δημιουργούνται ακόμη και κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.