Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"Πραξικόπημα" της παράταξης Μαυρομάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για να αποκλείσει τη "Συμπολιτεία" από το Δ.Σ. του ΔΗΠΠΑΚΥΘ
Μόνο ως πραξικόπημα, μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της παράταξης του δημάρχου Θερμαϊκού, να στερήσει από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Δείχνοντας παράλληλα, για μία ακόμη φορά, το πώς αντιλαμβάνεται τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της περί «αντιπροσωπευτικότητας», «ενωτικής διοίκησης», «ισοτιμίας»  και «πολυφωνίας».

Έτσι η δημοτική αρχή του κ.Γιάννη Μαυρομάτη, συνεχίζει τον ίδιο ολισθηρό δρόμο που είχε ακολουθήσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν απέκλειε τη «Συμπολιτεία» και μόνο αυτή, από τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΘ και της ΔΗΚΕΘ. Και με τις ενέργειες αυτές, έδειξε ξεκάθαρα ότι τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» είναι που φοβάται και υπολογίζει περισσότερο, γιαυτό και θέλει να της στερήσει τη δυνατότητα της εκ των έσω ενημέρωσης για τα πεπραγμένα των δημοτικών επιχειρήσεων.
Το θέμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δημιουργήθηκε όταν ήρθε η ώρα εκλογής της νέας διοίκησης στις «Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού» (ΔΗΠΠΑΚΥΘ).
Σύμφωνα με το καταστατικό αυτού του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, το εννεαμελές διοικητικό του συμβούλιο, αποτελείται από πέντε (5) δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι δύο της μειοψηφίας, τρεις κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού οι οποίοι έχουν αναπτύξει σχετική δράση και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Για τους τρεις δημοτικούς συμβούλους που δικαιούνταν, ο κ.Μαυρομάτης πρότεινε την κ.Κατερίνα Χατζηχριστοφή, ως πρόεδρο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, τον Γιώργο Καριώτη ως αντιπρόεδρο και τον Θράσο Παζαρόπουλο ως μέλος και ως αναπληρωτές, τους κ.Μπαλάφα, Τζέκο και Ματζάρη.
Κάνοντας τη δική της πρόταση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Τσαμασλή, πρότεινε την κ. Έφη Ζαριφέ, διευκρινίζοντας ότι τη δεύτερη έδρα της αντιπολίτευσης την αφήνει γιατί τη δικαιούται η «Συμπολιτεία». Και με τη σειρά του ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, πρότεινε ως εκπρόσωπο της παράταξης στο ΔΣ του ΔΗΠΠΑΚΥΘ τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσακμάκα, βαθύ γνώστη των θεμάτων του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, καθώς υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρός του.  
Την ίδια στιγμή, για την ίδια θέση, αυτοπροτάθηκε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ντίνα Μώραλη. Και τότε, λες και έπεσε «γραμμή», όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καταψήφισαν τον κ.Τσακμάκα, στερώντας έτσι τη δυνατότητα από τη «Συμπολιτεία» να μετέχει στη διοίκηση του ΝΠΔΔ.  
Όταν σε αντιστάθμισμα αυτού του απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού αποκλεισμού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» πρότεινε στη θέση του ενός από τους τρεις δημότες, που προβλέπονται για το ΔΣ, να οριστεί η μέχρι τον περασμένο Αύγουστο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Άννυ Καραμιχαήλ, γνωστή για την τεράστια προσφορά της στα πολιτιστικά πράγματα του δήμου, υπήρξε η εκ νέου πεισματική άρνηση του κ.Μαυρομάτη να δεχτεί την πρόταση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αντέτεινε κιόλας ότι για κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε προηγηθεί κάποιου είδους … «συνεννόηση». Για να εισπράξει την απάντηση ότι η «Συμπολιτεία», μία παράταξη αρχών, δεν διαπραγματεύεται κι ούτε κάνει παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, «η παράταξη της πλειοψηφίας, επιμένοντας στη λογική του αποκλεισμού και στερώντας τη δυνατότητα στη δημοτική μας παράταξη να εκπροσωπείται σε δημοτικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται χρήματα των συνδημοτών μας, έδωσε απτά δείγματα του πως εννοεί την άσκηση της δημοτικής εξουσίας και πως αντιλαμβάνεται την «ενωτική διοίκηση», όπως διατείνονταν ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης, κατά την τελετή της ορκωμοσίας του, στις 24 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Sun Beach».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.