Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Μαυρομάτη με εκπροσώπους της Εκκλησίας

Όπως ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου από το δήμο Θερμαϊκού, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιάννη Μαυρομάτη, συγκλήθηκε σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης, συντονισμού και παροχής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής μας. Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε φορείς, συλλόγους, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα, που επιθυμούν να συνδράμουν.

«Με απώτερο στόχο την ανακούφιση των ανθρώπων, που υποφέρουν, χωρίς να στοχοποιούνται υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη», τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε επισημαίνοντας ότι: «Πορευόμαστε με αγάπη για τον διπλανό μας. Με επίκεντρο τον άνθρωπο. Προτεραιότητά μας είναι να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όσους συνανθρώπους μας υποφέρουν από τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, έχοντας πίστη και ελπίδα ότι αυτό, που επιχειρείται, θα τους προσφέρει ανακούφιση από τη δύσκολη καθημερινότητα τους».
Στη συζήτηση συμμετείχαν Αιδεσιμότατοι από τις Εκκλησίες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόεδροι και μέλη Νομικών Προσώπων, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας και εκπρόσωπος των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Οι Αιδεσιμότατοι, αφού εξήραν την άμεση δραστηριοποίηση του Δημάρχου -μόλις 16 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του - τόνισαν «την αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτού του φορέα, που θα φιλτράρει τις ανάγκες των ευπαθών συμπολιτών μας και θα παρέχει ίση κατανομή βοήθειας με τα σωστά δεδομένα, σεβόμενος πάντα την αξιοπρέπεια τους σε όλη την επιφάνεια του Δήμου».
Επόμενο βήμα, η εκ νέου συνάντηση όλων για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων.

Από την πλευρά του ο κ.Μαυρομάτης, υποσχέθηκε ότι για το σκοπό αυτό παρέχεται γραμματειακή υποστήριξη για τη δημιουργία βάσης δεδομένων και εξετάζεται το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού ιατρείου, ενώ θα προβεί σε ενέργειες προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος δημοτικός χώρος προς καλλιέργεια προϊόντων από άπορους δημότες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.