Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αυξήθηκαν οι Βούλγαροι επισκέπτες στην Ελλάδα

Οι περισσότεροι έρχονται σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική
Αύξηση 20% στον αριθμό των Βούλγαρων επισκεπτών στην Ελλάδα μέχρι το 2014 «βλέπει» το Ινστιτούτο Ανάλυσης και Αξιολόγησης για τον Τουρισμό της Σόφιας. Το 2013, 970.000 Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει το 1,2 εκατομμύρια άτομα, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ρούμεν Ντραγκάνοφ, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».
 
Ο κ. Ντραγκάνοφ υπογράμμισε ότι το 2014 καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των ταξιδιών των Βούλγαρων στο εξωτερικό, ιδιαίτερα δε προς την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (NSI) ανακοίνωσε πως το β΄ τρίμηνο του 2014 καταγράφηκε αύξηση 34,6% σε ετήσια βάση των ταξιδιών στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στα ταξίδια των Βούλγαρων στην Ελλάδα, ο κ. Ντραγκάνοφ τόνισε ότι μια σειρά παραγόντων ενισχύουν αυτή την τάση, μεταξύ των οποίων και η ευκαιρία να βρουν κατάλυμα στο σημείο ενδιαφέροντος τους, χωρίς να έχουν κάνει κράτηση εκ των προτέρων. Οι Βούλγαροι, σημείωσε ο κ. Ντραγκάνοφ, επέλεξαν την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή για ολιγοήμερα ταξίδια (συνήθως δύο ημερών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.