Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Εντός του 2017 οι εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε Επανομή, Μηχανιώνα, Πλαγιάρι κλπ

Η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, συνολικού μήκους πάνω από 438 km και ύψους επενδύσεων άνω των 90,7 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται για το τρέχον έτος 2017. Στις  περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται η Μηχανιώνα, η Επανομή, το Πλαγιάρι, ο Τρίλοφος και τα Βασιλικά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ανάπτυξης  Νέων Συνδέσεων της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Μιχάλη Στεργιόπουλο, η εταιρεία είναι έτοιμη για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου για την περίοδο 2017-2021. Ιδιαίτερα για το έτος 2017, πραγματοποιούνται επενδύσεις για τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, συνολικού ύψους 19,3 εκατ. ευρώ με την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης.
Οι νέες περιοχές που θα εκτελεστούν οι εργασίες ανάπτυξης του δικτύου διανομής κατά το έτος 2017 για τη Θεσσαλονίκη είναι ο Λαγκαδάς, η Χαλάστρα, ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι, τα Βασιλικά, το Φίλυρο, ο Χορτιάτης, η Μηχανιώνα, η Επανομή, τα Κουφάλια και η Νέα Μεσήμβρια.
Αντίστοιχα, στη Θεσσαλία οι νέες περιοχές που θα εκτελεστούν οι εργασίες ανάπτυξης του δικτύου διανομής κατά το έτος 2017 είναι η Ελασσόνα, ο Τύρναβος, η Καλαμπάκα και το Βελεστίνο.
Όπως επισημαίνει ο κ. Στεργιόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα Μακεδονία, επειδή για την τροφοδότηση ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών προβλέπεται η χρησιμοποίηση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), καθίσταται αναγκαία η οριστικοποίηση του νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, καθώς ήδη κατά το νέο έτος υπογράφηκαν περισσότερες από 1.200 νέες συμβάσεις σύνδεσης, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιλέγουν σταθερά το φυσικό αέριο ως καύσιμο μέσο, γιατί παρέχει οικονομία, ασφάλεια και ανεξαρτησία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.