Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δίνεται ώθηση στη Θαλάσσια Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης;

Ώθηση στη θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, θέλει να δώσει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα πρόκειται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση του έργου, όπως αναφέρει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Θεσσαλονίκη.

Το έργο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καθυστερούσε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, διότι υπήρξε εμπλοκή με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας , η οποία ζήτησε να εξεταστεί εάν η λειτουργία της στάσης Αεροδρομίου, θα επηρεάζει τις κινήσεις προσαπογείωσης στον αερολιμένα «Μακεδονία».
Το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας έχει τεράστια σημασία για τους κατοίκους της ανατολικής Θεσσαλονίκης, πρωτίστως τους κατοίκους των δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης που θα μπορούν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να συνωστίζονται στα σαράβαλα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να φτάνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη στο δημοσίευμά της θυμίζει ότι το πρώτο πλοίο που έπλευσε στο Θερμαϊκό, εκτελώντας δρομολόγιο παράκτιας συγκοινωνίας, ήταν η «Κασσάνδρα» στις 19 Απριλίου του 1907, με διαδρομή Μπέχτσιναρ (Λιμάνι)-Καραμπουρνάκι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.