Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εργαζόμενοι δήμου Θεμαϊκού: "Την 1η Μαρτίου την πέρασε για Πρωταπριλιά ο κ. Μαυρομάτης"

Καθολική, ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού στην κατάληψη του Δημαρχείου, που έκαναν σήμερα, διεκδικώντας αποφασιστικά την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά και θεμάτων που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του Δήμου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι οι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και οι οκταμηνίτες συνάδελφοί τους, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το δημαρχιακό κατάστημα, την ώρα που τα γραφεία του Δημαρχείου παρέμεναν κενά και η μοναδική προσέλευση που παρατηρήθηκε ήταν του δημάρχου και κάποιων αιρετών της διοίκησής του.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πέτρος Πετρίδης
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, Πέτρος Πετρίδης, σε σύντομη ομιλία του, πριν αναφερθεί στα θέματα που θέτουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, διεκδικώντας την επίλυσή τους, σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την χτεσινή ανακοίνωση του δημάρχου κ. Μαυρομάτη ότι τα προβλήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι… έχουν δρομολογηθεί.
«Προφανώς η δημοτική αρχή έκανε λάθος στην ημερομηνία που έβγαλε την ανακοίνωση. Νόμιζε ίσως ότι έχουμε πρωταπριλιά», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων. Για να προσθέσει με έμφαση ότι η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων αποδεικνύει το πόσο δίκαια και αληθή είναι τα αιτήματά τους.

Ο κ. Πετρίδης, που  δήλωσε ότι δύο φορές η διοίκηση του σωματείου ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο κι εκείνος την απέρριψε, ανακοίνωσε την απόφαση των εργαζομένων να μην δέχονται εφεξής καμία έκπτωση στη δουλειά τους. «Τι σημαίνει αυτό; Θα τηρούμε το γράμμα του νόμου. Δεν θα δεχόμαστε κανένας να μας χτυπάει την πλάτη «κάνε μου αυτό το χατίρι», «κάνε μου το άλλο το χατίρι» κλπ. Ο καθένας από εμάς έχει να επιτελέσει ένα ορισμένο καθήκον υπηρεσιακό: Πάνω από κάθε υπάλληλο, υπάρχει ο τμηματάρχης και ο διευθυντής. Από τώρα και στο εξής, κανένας υπάλληλος δεν θα παίρνει εντολή από κανέναν αιρετό. Θα απευθύνονται στους τμηματάρχες και στους διευθυντές και από εκεί θα δίδονται οι εντολές. Διότι αν γίνει κάτι παράνομο ή συμβεί κάποιο ατύχημα, η δημοτική αρχή θα λέει ότι δεν ξέρει, ότι δεν έδωσε καμιά εντολή. Και θα βρεθούν πάλι συνάδελφοι να απολογούνται για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Προσπαθείτε λοιπόν να τηρείτε τη νομιμότητα», προέτρεψε τους συναδέλφους του.
Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού, στάθηκε ιδιαίτερα στην άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται ασυντήρητα τα οχήματα του Δήμου, λέγοντας ότι από αύριο δεν φεύγει κανένα όχημα χωρίς δελτίο κίνησης, διαταγή πορείας ή αν δεν τηρεί τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τον οδηγό και το πλήρωμα που επιβαίνει σ’ αυτό. Για να προσθέσει: «Περιμένουμε από το Νοέμβρη του 2015 για να έρθει κάποια έστω βίδα για τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου. Έγιναν οι πλημμύρες και το αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου δεν κυκλοφορούσε. Για να πάμε να κάνουμε μια αυτοψία εμείς σαν επιβλέποντες μηχανικοί, πηγαίναμε με τα δικά μας αυτοκίνητα».

Στο τέλος, οι εργαζόμενοι δια βοής αποφάσισαν, αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρξει κάποια κίνηση από τη δημοτική αρχή για την επίλυση των προβλημάτων τους, τότε η διοίκηση του συλλόγου τους να προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεδομένου ότι τα περισσότερα αιτήματα που διατυπώνουν, έχουν να κάνουν με την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους και την υγιεινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.