Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αναπάντητα ερωτήματα για τα ογκώδη Δήμου Θερμαϊκού

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν, σχετικά με τον τρόπο που έγινε η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη και εκτελέστηκε το έργο της απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων τα οποία προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στο δήμο Θερμαϊκού, θα συζητηθούν στην 9η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 21 Μαρτίου.

Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν πρωτίστως με το ύψος του έργου της απευθείας ανάθεσης στον εργολάβο ο οποίος ανέλαβε την απομάκρυνση των ογκωδών από τις πλημμυροπαθείς περιοχές του Θερμαϊκού. Ένα ποσό που ανέρχεται στο 1.659.000 ευρώ, με βάση μία σύμβαση που είχε υπογραφεί στις 10 Οκτωβρίου 2016, μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ.Βούλας Πατουλίδου και του εκπροσώπου της εταιρείας «EDIL ΤΕΧΝΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ», Μιχαήλ Λαμπρόπουλου. Και βέβαια, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθε ο δήμος Θερμαϊκού μετά την πλημμύρα του περασμένου Σεπτεμβρίου, επέβαλε την επίσπευση κάποιων διαδικασιών, όμως είναι αδιανόητο ένα έργο που κοστίζει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, να δίδεται με απευθείας ανάθεση.
Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει, είναι σχετικά με τον τρόπο που έγινε η επιβεβαίωση του όγκου των ογκωδών αντικειμένων, που συνολικά ανέρχονται στους 72.083,44 τόνους και αν υπάρχουν τα σχετικά δελτία αποστολής, τα ζυγολόγια κλπ.
Επίσης, είναι εύλογο το ερώτημα γιατί, ενώ σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης οι εργασίες αποκομιδής των ογκωδών που άρχισαν στις 26-10-2016 και ολοκληρώθηκαν στις 30-12-2016, το σχετικό πρωτόκολλο εργασιών συντάχθηκε στις 14-3-2017, δηλαδή 2,5 μήνες μετά.
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις, οι οποίες ελπίζουμε να δοθούν από τους αρμόδιους στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, μεθαύριο Τρίτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.