Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση στην Περαία για την παγκόσμια ημέρα κατάθλιψης

Στα πλαίσια της ημέρας για την κατάθλιψη, ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΘ και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, προγραμμάτισε εκδήλωση με θέμα:  «Κατάθλιψη: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την κατάθλιψη και τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, τις ώρες 11.00΄έως 13.00΄, στην Κεντρική Πλατεία της παραλίας της Περαίας.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 7 Απριλίου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έθεσε ως θέμα για το 2017 την ‘’Κατάθλιψη’’.
Είναι γεγονός ότι η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από επίμονη θλίψη και απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που συνήθως απολαμβάνουμε. Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Π.Ο.Υ., 322 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη και 250 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαταραχές άγχους.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και η ενημέρωση από ψυχολόγο και κοινωνικούς λειτουργούς γι’ αυτό το σύνθετο φαινόμενο και η συνειδητοποίηση ότι η σωματική άσκηση είναι το πρώτο και ασφαλές βήμα για την ψυχική μας ευεξία, παράλληλα με τακτικές συνήθειες για φαγητό και ύπνο, αλλά και την αποφυγή ή περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και τη χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.