Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Έκπτωση 50% από την ΕΥΑΘ για τα σπασμένα υδρόμετρα

Στους επόμενους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ αναμένεται να δουν οι καταναλωτές που είχαν κατεστραμμένα υδρόμετρα λόγω παγετού, τις μειώσεις στις χρεώσεις του Οργανισμού, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ που πάρθηκε πρόσφατα.

Όσοι καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες, πολύτεκνοι κ.α.) δεν θα πληρώσουν τις επιπλέον δαπάνες για την αντικατάσταση των υδρομέτρων, ενώ στους υπόλοιπους καταναλωτές θα υπάρξει έκπτωση 50% με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια και με επιμερισμό της δαπάνης αυτής στους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς. 
Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης και τονίζει: «Η ΕΥΑΘ θα προχωρήσει σε ελάφρυνση των υδρομέτρων που έπαθαν ζημιές και είχαν μεγάλες καταναλώσεις. Άλλη ελάφρυνση θα έχουν αυτοί που είναι στα κοινωνικά τιμολόγια και άλλη ελάφρυνση αυτοί που βρίσκονται στα κανονικά τιμολόγια. Στους πρώτους θα έχουμε απαλλαγή ολική απαλλαγή της επιβάρυνσης και στους άλλους να χρεωθούν το 50% της δαπάνης της αντικατάστασης υγρομέτρου που θα δοθεί σε δύο δόσεις στους επόμενους λογαριασμούς. Παράλληλα θα έχουν και ελάφρυνση για την υπερβάλλουσα κατανάλωση. Η εταιρεία θα συγκρίνει τις καταναλώσεις σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο και θα κάνει τις μειώσεις αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε μεγάλη απώλεια νερού από το δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση μπορεί να φθάσει και το 80%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.