Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εκδηλώσεις για τις «Ευρωπαϊκές ημέρες θάλασσας»

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει ο δήμος Θερμαϊκού στα πλαίσια του εορτασμού «Ευρωπαϊκές ημέρες για τη θάλασσα», ως κατ’ εξοχήν παραθαλάσσιος Δήμος, με συνεχή ακτογραμμή 60 χλμ. και γαλάζιες σημαίες στις ακτές του.

Ειδικότερα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
1.- Επίσκεψη πολιτών και σχολείων στο Φάρο Αγγελοχωρίου:
Ο Φάρος θα παραμείνει ανοιχτός:
α) Για το κοινό, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, από 09.00΄έως 13.00΄ και
β) Για τα σχολεία της περιοχής, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, από 09.00΄έως 13.00΄, ενώ θα απαγορεύεται η πρόσβαση στον Πύργο και στα φωτιστικά μηχανήματα αυτού και  δεν θα διαταραχθεί η φωτοβολία του από τυχόν επιπρόσθετο φωτισμό στον περιβάλλοντα χώρο.
Υπενθυμίζεται ότι παρέχεται η δυνατότητα επισκέψεων στα ιστορικά μνημεία Αγγελοχωρίου (Φάρος – Ναυτικό οχυρό) εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανωμένων ομάδων επισκεπτών κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 09.00΄ έως 13.00΄. Ειδικά η πραγματοποίηση επισκέψεων – ξενάγησης στο Φάρο Μ. Εμβόλου προϋποθέτει ότι κάθε ενδιαφερόμενος θα αποστέλλει εγκαίρως (5 εργάσιμες ημέρες πριν) το σχετικό αίτημά του στην Υπηρεσία Φάρων και να ενημερώνεται ο Φαροφύλακας (τηλ. 6948/875432).
2.- Ομιλία από την ωκεανογράφο κ. Παπασαραφιανού Σταματίνα, ειδική στην Υδρολογία, με θέμα: «Περιτριγυρισμένοι από το Αιγαίο Πέλαγος / Υδρολογικός  κύκλος και η ενέργεια των κινούμενων ρευστών». Βασικά θέματα που θα αναλυθούν είναι: α)  Ο υδρολογικός κύκλος και η δυναμική του και β) Η ενέργεια και η εκμετάλλευσή της προς όφελός μας.
3.- Περιτριγυρισμένοι από το Αιγαίο Πέλαγος / Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Παρουσίαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την ωκεανογράφο κ. Παπασαραφιανού Σταματίνα σε γυμνάσια του Δήμου.
4.- Περιτριγυρισμένοι από το Αιγαίο Πέλαγος / Ξενάγηση στον υδροβιότοπο της Επανομής.
Ενημερωτικό περιβαλλοντολογικό tour στη λιμνοθάλασσα της Επανομής, με μαθητικές και οικογενειακές ξεναγήσεις. Μαθαίνουμε για την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής και την αναγκαιότητα προστασίας της λιμνοθάλασσας.
5.- Βρεχόμενοι από το Αιγαίο / Ο χορός της γοργόνας στο Αιγαίο.
Μουσικοχορευτική παράσταση με συμμετοχή 50 χορευτών. Μια θαλάσσια διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Λόλας Σταμίδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στο αμφιθέατρο της Ν. Μηχανιώνας.
6.- Βρεχόμενοι από το Αιγαίο / Το δίχτυ του Αιγαίου.

Σχολική δράση για παιδιά Δημοτικού, σε σχολείο της Περαίας. Επαγγελματίες στην τέχνη του ραψίματος των διχτύων δείχνουν στα παιδιά τα μυστικά και τους τρόπους συναρμολόγησης του διχτυού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.