Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Αρχίζει το πρόγραμμα λαχανόκηπων στο αγρόκτημα του ΑΠΘ

Aρχίζει αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων προς το Αγρόκτημα του ΑΠΘ, στην περιοχή της Θέρμης, για τη συμμετοχή στο ετήσιο πρόγραμμα δημιουργίας λαχανόκηπων από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Γεωπονίας και το αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του πανεπιστημιακού αγροκτήματος, στη Θέρμη.
Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνους, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
Άμεσα, θα διατεθούν 150 κήποι, με έκταση 100 τ.μ. ο καθένας και δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Η διάθεση των κήπων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την Πέμπτη 17 Μαρτίου έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων κήπων, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή ‘πράσινα φανάρια’ Θέρμης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agroctima@auth.gr, στο φαξ: 2310473556 ή στα τηλ. 2310473842, 2310473792.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.