Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Νέος πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεν. Μακεδονίας

Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, είναι ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Σερρών. Κατά τη διαδικασία εκλογής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Σπυρόπουλος σε σύνολο 68 ψήφων, έλαβε 43, ενώ υπήρξαν 25 λευκά και μία αποχή.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Αντώνη Γυφτόπουλο για την εξαιρετική, όπως είπε, προεδρία, ενώ για τον ίδιο τόνισε ότι αναβάθμισε το ανώτατο συλλογικό όργανο της περιφέρειας και κράτησε γερά το τιμόνι του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο ίδιος ο κ. Γυφτόπουλος ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δήλωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την θέση του προέδρου και σημείωσε ότι η επιλογή του Παναγιώτη Σπυρόπουλου από την ομάδα της παράταξης «Αλληλεγγύη» έγινε με βάση το γεγονός ότι προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ενότητα μετά τη Θεσσαλονίκη.
 Εκλογή προεδρείου

Μετά την εκλογή του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στη θέση του προέδρου, αντιπρόεδρος εξελέγη ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» στη θέση του Στέλιου Βαλλιάνου. Σε σύνολο 69 ψήφων, ο κ. Σαρηγιαννίδης έλαβε 38, ενώ υπήρξαν 29 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα. Γραμματέας παραμένει ο Θανάσης Χειμώνας από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», ο οποίος σε σύνολο 69 ψηφισάντων έλαβε 37 ψήφους, ενώ υπήρξαν 30 λευκά και 2 άκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.