Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Με λαμπρότητα οι παρελάσεις στο δήμο Θερμαϊκού

Με λαμπρότητα, γιορτάσθηκε σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και χιλιάδες κάτοικοι, με τη βοήθεια και του καλού καιρού, παρακολούθησαν τις παρελάσεις που έγιναν στις τρεις δημοτικές ενότητες (Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας), καθώς και στη δημοτική κοινότητα Μεσημερίου.

Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά και των κατοπινών εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του Έθνους.
Τα τμήματα των μαθητών, των προσκόπων και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής που παρέλασαν, καταχειροκροτήθηκαν όχι μόνο από τους γονείς και συγγενείς των παιδιών που μετείχαν στην παρέλαση, αλλά και από τους υπόλοιπους δημότες.
Στην παρέλαση της Νέας Μηχανιώνας, υπήρξαν όμως και δύο … παρατράγουδα. Το ένα ήταν η απόφαση της διοίκησης Μαυρομάτη να στήσει εξέδρα στο χώρο των επισήμων, για να την παρακολουθήσουν από εκεί τα μέλη της δημοτικής αρχής, ανατρέποντας πλήρως την πρακτική που ίσχυε τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χώρο, να μην υπάρχει εξέδρα και οι κάθε είδους επίσημοι, να παρακολουθούν τους παρελαύνοντες μαθητές μαζί με τον κόσμο. Διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Γιάννης Τσακμάκας, αρνήθηκαν να ανέβουν στην εξέδρα και παρακολούθησαν την παρέλαση από κάτω, μαζί με τους δημότες.

Το δεύτερο παρατράγουδο, ήταν η εμφάνιση μιας μικρής αγέλης αδέσποτων ζώων, που… σουλατσάριζαν ανενόχλητα μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, αλλά και την ώρα της παρέλασης. Γεγονός που δείχνει για μία ακόμη φορά την έκταση που έχει προσλάβει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στο δήμο Θερμαϊκού, λόγω της παντελούς απουσίας του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, παρά τα 110.000 ευρώ που εισπράττει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.