Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Νέα πρόσωπα στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Νέα πρόσωπα στο προεδρείο και τις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, όπου παραμένει μεν πρόεδρος ο μέχρι τώρα κ. Σπύρος Αδαμίδης, αλλάζουν όμως ο αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας. Σημαντικές οι αλλαγές και στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Οι σημερινές πάντως δημαιρεσίες στο δήμο Θερμαϊκού, σημαδεύτηκαν από την απουσία τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μαυρομάτη.

Από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών, απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιώργος Καριώτης, Παναγιώτης Κολλάρας, Δημήτρης Μαντζάρης και Νίκος Γιάκης, χωρίς να αναφερθεί από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, Θράσο Παζαρόπουλο, η παραμικρή αιτιολογία για την αποχή τους αυτή, εάν δηλαδή ήταν αιτιολογημένη ή όχι.
Κατά την ψηφοφορία που έγινε για την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, επί 29 παρόντων, ψήφισαν 28 καθώς απείχε της ψηφοφορίας η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη και ο μοναδικός υποψήφιος, που ήταν ο Σπύρος Αδαμίδης έλαβε 23 θετικούς ψήφους και 5 λευκά.
Την υποψηφιότητα του κ. Αδαμίδη είχε προτείνει ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, λέγοντας ότι ήταν επιτυχής η προηγούμενη θητεία του τα προηγούμενα 2,5 χρόνια, καθώς «άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντά του, ενώνοντας και συνθέτοντας όλες τις απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο».
Η μόνη παράταξη που διαφοροποιήθηκε δημόσια από την υποψηφιότητα Αδαμίδη, ήταν η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Σπύρο Κουζινόπουλο να σημειώνει ότι ενώ η «Συμπολιτεία» τον είχε ψηφίσει στις προηγούμενες δημαιρεσίες του Σεπτεμβρίου 2014, εντούτοις λειτούργησε όχι ως πρόεδρος όλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά μόνο ως πρόεδρος της παράταξης Μαυρομάτη, γεγονός που είχε οδηγήσει τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της κίνησης να παραιτηθούν από όλα τα αξιώματα που κατείχαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σημαντική βελτίωση στη στάση του έναντι της αντιπολίτευσης. Μακάρι αυτή να συνεχιστεί και μακάρι να διαψευστούμε στους λόγους που μας οδηγούν σήμερα να δώσουμε αρνητική ψήφο στο πρόσωπό του», είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος.
Για τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θέση που σύμφωνα με το νόμο ανήκει στη μείζονα αντιπολίτευση, τη θέση καταλαμβάνει, με τις 28 ψήφους των παρόντων, ο Νίκος Παράσχου της παράταξης «ΘερμαΓικός» του κ.Τσαμασλή.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αρνήθηκε τη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, θεωρώντας την ως καθαρά διακοσμητική, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Γιάννης Τσακμάκας, που κατείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα το αξιωμα αυτό, παρατήρησε ότι ως Γραμματέας δεν του δίνονταν η δυνατότητα να παρεμβαίνει θετικά στα της λειτουργίας του Σώματος. Κατόπιν αυτού, προτάθηκε για τη θέση αυτή ο Νίκος Μπαλάφας, που εκλέχθηκε με 26 ψήφους και 2 λευκά.
Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν για τις επιτροπές του Δήμου εκλέχθηκαν οι:

Οικονομική Επιτροπή:
Τακτικά μέλη:
Πρόεδρος θα είναι ο Παναγιώτης Μήλιος και μέλη οι Νίκος Μπαλάφας (25 ψήφους), Γιώργος Μαντζανάρης (26), Πάττη Πασχαλίδου (26), Θοδωρής Τζέκος (26) Θωμάς Μπίρος (25), Χρήστος Βογιατζής (27), Κατερίνα Μεσμερλή (28), Σπύρος Κουζινόπουλος (25)
Αναπληρωματικά μέλη:
Γιάννης Καλλονάς (24 ψήφοι), Νίκος Γιάκης (22), Άγγελος Σαμακοβλής (23), Αντώνης Βουδούρης (26) και Θοδωρής Τζίνας (26 ψήφοι)

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Τακτικά μέλη:
Πρόεδρος θα είναι η αντιδήμαρχος Τενικών Υπηρεσιών Πάττη Πασχαλίδου και μέλη οι Γιώργος Φεστερίδης (20 ψήφοι), Γραμματάς Χάκης (26), Τάκης Μήλιος (24), Νίκος Γιάκης (24), Γιάννης Καλλονάς (24), Αντώνης Βουδούρης (25), Γιάννης Βογιατζής (23) και Θοδωρής Τζίνας (23)
Αναπληρωματικά μέλη:
Κατερίνα Χατζηχριστοφή (24), Θράσος Παζαρόπουλος (25), Φώτης Τζάκης (26), Κώστας Τροκάνας (24) και Γιάννης Τσακμάκας (21)
Στην αρχή της συνεδρίασης όλες οι παρατάξεις καλωσόρισαν τα δύο νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τον Θοδωρή Τζίνα της «Συμπολιτείας» και τον Γιώργο Μαντζανάρη της πλειοψηφίας, αλλά και το δημιουργικό έργο που επιτέλεσαν οι δύο σύμβουλοι που αντικαταστάθηκαν, Θοδωρής Ζδούκος και Νίκος Τσουρούς. Με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη να παρατηρεί ότι «Πρέπει να βοηθήσουμε το δήμο ώστε να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής οι δημότες».

‘Όπως τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, οι σημερινές δημαιρεσίες στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού «επιβάλλεται να αποτελέσουν μία νέα αρχή στο δήμο Θερμαϊκού. Μία ημέρα που πρέπει όλους να μας ενώνει, ώστε να δούμε όλοι μαζί το πώς θα βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι προκειμένου να πάει ένα βήμα παραπέρα ο Δήμος μας που έχει τόσα τεράστια προβλήμαρτα να αντιμετωπίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.