Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Συμπαράσταση της «Συμπολιτείας» στους εργαζόμενους του Δήμου

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» συμπαραστέκεται ολόψυχα στους εργαζόμενους του δήμου Θερμαϊκού στον αγώνα που κάνουν για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους και καλεί τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη αντί για ευχολόγια και αόριστες γενικόλογες υποσχέσεις να προχωρήσει στην επίλυσή τους.

Τα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι με την σημερινή κατάληψη του Δημαρχείου Θερμαϊκού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρελκυστική τακτική της διοίκησης του Δήμου, είναι και δίκαια και λογικά και θα έπρεπε ήδη να είχαν επιλυθεί.
Ζητήματα όπως η ασφάλεια των 208 μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων και των επιπλέον 124 εργαζόμενων με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, η απουσία βασικών κανόνων υγιεινής, οι συνεχείς ελλείψεις απαραίτητων ειδών για την λειτουργία των υπηρεσιών, όπως καύσιμα, χαρτί, είδη ευπρεπισμού και καθαριότητας, μελάνια κ.α., η συνεχιζόμενη παραχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας στους εργολάβους και το σημαντικότερο, η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την ανανέωση του γερασμένου παμπάλαιου στόλου οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου, είναι αδιανόητο να συνεχίζονται εν έτη 2017, δυόμιση ακριβώς χρόνια από την εγκατάσταση στο Δημαρχείο της σημερινής δημοτικής αρχής.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καλεί τη διοίκηση του Δήμου και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη να σταματήσει την αδιάλλακτη και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, να ανοίξει διάλογο μαζί τους, να εξετάσει τα αιτήματα που θέτουν και να προχωρήσει ταχύτατα στην επίλυσή τους. Κάθε καθυστέρηση, που θα θέτει σε κίνδυνο την εργασιακή γαλήνη, τη σύμπνοια και την ηρεμία που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του τόπου, θα χρεωθεί στη δημοτική αρχή.
Αντιπροσωπεία της «Συμπολιτείας» που αποτελούνταν από τον επικεφαλής της, Σπύρο Κουζινόπουλο, τους Τοπικούς Συμβούλους Σούλα Λιάπη και Θανάση Τσόκα της Περαίας και Τούλα Πορίδου της Ν. Μηχανιώνας καθώς και άλλα μέλη και στελέχη της δημοτικής παράταξης, μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο για να εκδηλώσει στους εργαζόμενους του Δήμου τη συμπαράστασή της.

                                                            Περαία 2 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.