Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Διάβημα της "Συμπολιτείας" στο Πρωθυπουργικό Γραφείο για τους πλημμυροπαθείς του δήμου Θερμακού

Η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κ.Νοτοπούλου
Διάβημα στην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου για την παρατηρούμενη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στις οικογένειες του δήμου Θερμαϊκού που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, έκανε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», ενώ ήταν γνωστό ότι η σχετική απόφαση για την καταβολή στο δήμο Θερμαϊκού, ποσού 643.645,57 ευρώ, προκειμένου αυτά να διατεθούν στις 300 και πλέον οικογένειες της περιοχής που καταστράφηκε η οικοσκευή τους από τις πλημμύρες, είχε εγκριθεί και βρισκόταν από τον περασμένο Ιανουάριο στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου για υπογραφή, ξαφνικά προέκυψε εμπλοκή: Το Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής του υπουργείου απέστειλε έγγραφο προς το Δήμο, ζητώντας νέες γραφειοκρατικές διατυπώσεις, μεταξύ των οποίων και η εξέταση των πλημμυροπαθών από… Κοινωνική Λειτουργό.

«Είναι απαράδεκτο οι οικογένειες που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές στη διάρκεια των πλημμυρών, και πέρασαν ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, χωρίς θέρμανση πολλές από αυτές, και με δανεικά στρώματα ορισμένες, να μην έχουν αποζημιωθεί έξι μήνες τώρα ώστε στοιχειωδώς να αντικαταστήσουν την οικοσκευή τους», τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας».


Η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου κ.Νοτοπούλου αντιμετώπισε με μεγάλη κατανόηση το ζήτημα, ανέθεσε μάλιστα επιτόπου σε αρμόδιο υπάλληλο, δίνοντας του αντίγραφο του σχετικού εγγράφου που είχε προσκομίσει ο κ. Κουζινόπουλος, να επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργείο και να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.