Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ξαναρχίζει η διανομή φαγητού στους άπορους Περαίας-Ν.Επιβατών

Θετικά, απάντησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο αίτημα του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου στους χώρους του πρώην «Ξενία» (σημερινό ΙΕΚ τουριστικής εκπαίδευσης) στην Περαία, να παρασκευάζεται από τους σπουδαστές-μαγείρους φαγητό για τους άπορους και αναξιοπαθούντες του Δήμου.

Τη σχετική ανακοίνωση, έκανε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο δήμαρχος κ. Ι.Μαυρομάτης, αναφέροντας ότι στους χώρους του πρώην «Ξενία» θα μαγειρεύονται πάνω από 65 μερίδες φαγητού, δύο φορές την εβδομάδα για τους άπορους της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού, ενώ κανονικά συνεχίζεται η διανομή φαγητού τόσο στην Επανομή, όσο και στη Νέα Μηχανιώνα.
Ο δήμαρχος, παραδέχτηκε και ότι επί τρεις και πλέον μήνες είχε σταματήσει η Παρασκευή και διανομή φαγητού στους άπορους της Περαίας, κάτι που το απέδωσε στην «αρρυθμία που δημιουργήθηκε και με το οίκημα και με τους εθελοντές οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν πλέον στις αυξημένες ανάγκες», αν και ο πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής είχε ανακοινώσει, λίγο πριν απομακρυνθεί από τη θέση αυτή, ότι η διακοπή οφείλονταν στο γεγονός ότι είχε εξαντληθεί το σχετικά μικρό κονδύλιο που διατέθηκε από το Δήμο για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Μαυρομάτης πρόσθεσε ότι το φαγητό, θα μαγειρεύεται στις εγκαταστάσεις του πρώην «Ξενία» από τα προϊόντα που θα προσφέρει ο Δήμος.  Ενώ ανακοίνωσε ότι η παρασκευή του φαγητού στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνεται μέχρι να αρχίσουν να λειτουργούν το συσσίτιο, μαζί με το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό παντοπωλείο, μέσω ΕΣΠΑ, για τρία χρόνια, με πόρους από τα κοινοτικά προγράμματα, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.