Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Διεθνής επιτυχία της φοιτητικής αγωνιστικής MotoGP3

Ένα πρωτοποριακό όσο και μεγάλης σπουδαιότητας και αξίας επίτευγμα από φοιτητές μηχανολόγους- μηχανικούς της Νέας Μηχανιώνας και όχι μόνο, έτυχε πανευρωπαϊκής αναγνώρισης, αφού στον διεθνή διαγωνισμό Motostudem, που έγινε στην Αραγονία της Ισπανίας, ανάμεσα σε πανεπιστημιακές ομάδες από 10 χώρες, ολοκληρώνοντας με επιτυχία όλα τα αγωνίσματα, έχασε για ελάχιστους μόνο πόντους την πρωτιά.

Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα τύπου MOTO GP3 (250 c.c.), που έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, η οποία κατασκευάστηκε από 11 φοιτητές (μεταξύ των οποίων και συντοπίτες μας από τη Ν. Μηχανιώνα) του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και τη βοήθεια των υπευθύνων καθηγητών τους Δ. Γιογκόπουλου και Γ. Νενέ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 36 ομάδες του διαγωνισμού μόνο 3 ελάμβαναν μέρος για πρώτη φορά και μόνο το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας εκπροσωπούσε την Ελλάδα.

Σχετική με το παραπάνω θέμα εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μηχανιώνας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα `18.00΄στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας με θέμα: «Ανάπτυξη πρωτότυπης αγωνιστικής μοτοσικλέτας από τη φοιτητική ομάδα Tyfoon του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της μοτοσικλέτας στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Μηχανιώνας την ίδια ημέρα μεταξύ 12.00΄ με 14.00΄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.