Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Διανομές τροφίμων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Διανομές τροφίμων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ξεκίνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρέχοντας σημαντική βοήθεια σε 61.000 δικαιούχους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αρχίζει εγκαίρως τις νέες διανομές επισιτιστικής βοήθειας, με τους δικαιούχους τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων να έχουν πάρει ήδη τα πρώτα δέματα βοήθειας.
«Δεκάδες χιλιάδες άποροι συμπολίτες μας, που είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, λαμβάνουν πολύτιμη επισιτιστική βοήθεια με την αρωγή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ως Περιφέρεια φροντίσαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και με οργανωμένο τρόπο, απόλυτη τάξη, εχεμύθεια και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα, πραγματοποιούμε τις πρώτες διανομές. Μάλιστα, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ σε λειτουργία είναι το τηλεφωνικό κέντρο που δημιουργήσαμε προκειμένου οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ να έχουν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για τις διανομές και να μην ταλαιπωρούνται. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης και την φτώχεια και να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συμπολίτες μας, που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, που είναι πρώτη προτεραιότητα της διοίκησής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή άλλωστε είναι και η πρακτική αξία της πρωτιάς που έχουμε ως Περιφέρεια στις απορροφήσεις των ευρωπαϊκών κονδυλίων και στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έργων. Θέλω να συγχαρώ τους Εντεταλμένους και Περιφερειακούς Συμβούλους, τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, αλλά και τους Δήμους και την Εκκλησία για την αποτελεσματική συνεργασία τους», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΕΒΑ και με την οργάνωση και το συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας, διανέμονται διαφορετικά είδη τροφίμων στους ωφελούμενους.
Συγκεκριμένα γίνεται διανομή 16 ειδών παντοπωλείου, δυο ειδών κρεάτων και δύο ειδών φρούτων, που αντιστοιχούν σε περίπου 25 κιλά τροφίμων ανά ωφελούμενο.
Οι περιοχές που πραγματοποιούνται οι διανομές είναι: Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες και Χαλκιδική.
Όλοι οι εταίροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις συγκεκριμένες περιοχές (Δήμοι και Ιερές Μητροπόλεις) συνεργάζονται με επιτυχία για την ολοκλήρωση του σημαντικού και σύνθετου αυτού έργου.
Πιο συγκεκριμένα, ήδη ξεκίνησαν διανομές τροφίμων στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι διανομές στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών και Κιλκίς.

Ο τρέχων κύκλος διανομών είναι ο πρώτος από ένα σύνολο διανομών, που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη περίοδο. Αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πριν το Πάσχα, θα ακολουθήσουν νέες διανομές μετά τις γιορτές του Πάσχα και μέχρι το τέλος του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.