Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κλέφτες βυθίζουν στο σκοτάδι το λιμάνι της Μηχανιώνας


Τα φωτιστικά στο λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας πριν την επιδρομή των κλεφτών
Στο σκοτάδι, είναι βυθισμένο μέρες τώρα το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, καθώς κλέφτες αφαίρεσαν όλο το ηλεκτρολογικό υλικό, ξηλώνοντας τα ηλεκτρικά καλώδια για να αφαιρέσουν τον χαλκό, καταστρέφοντας τα φρεάτια φωτισμού, αρπάζοντας ακόμη και τις λάμπες που υπήρχαν στις ηλεκτρικές κολώνες.
Η ζημία, που προκλήθηκε στη δημοτική υπηρεσία, ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ, όπως προκύπτει από μία πρώτη εκτίμηση την οποία συνέταξε ο εργολάβος που είχε εγκαταστήσει πριν λίγα χρόνια τη δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην παραλία και τη νέα σκάλα της Μηχανιώνας και ο οποίος κλήθηκε από το δήμο Θερμαϊκού για την αποκατάσταση του δικτύου.
Η έλλειψη φωτισμού, δημιουργεί εκτός των άλλων και σοβαρούς κινδύνους κλοπών και καταστροφών στις Μηχανότρατες, που είναι αραγμένες από 1ης Ιουνίου στη νέα σκάλα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αλιευτική περίοδος για αυτά τα μεγάλα αλιευτικά σκάφη είναι νεκρή τους τέσσερις μήνες (Ιούνιο έως Σεπτέμβριο) του καλοκαιριού.
Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι του δήμου Θερμαϊκού αλλά και οι πλοιοκτήτες των σκαφών, προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για το Λιμεναρχείο Νέας Μηχανιώνας, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι και η φύλαξη της παραλιακής ζώνης. Όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της δημοτικής αρχής «δεν είναι δυνατόν το Λιμεναρχείο να κυνηγάει τον Δήμο εάν έχει τοποθετήσει πινακίδες για τους λουόμενους ή ναυαγοσώστες και να αδιαφορεί για τη φύλαξη του λιμανιού της Μηχανιώνας, αποτρέποντας καταστροφές τόσο των λιμενικών εγκαταστάσεων όσο και του αλιευτικού στόλου της, που είναι ο μεγαλύτερος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

7 σχόλια:

  1. O ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ SECURITY .ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΑΥΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ?? ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΝΑ ΠΛΟΤΕΡ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ ΑΝΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ?? ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς οι πλοιοκτήτες γιατί δεν προσλαμβάνετε κάνα σεκιουριτά ; Γιατί δεν δίνετε δουλειά σε κάναν άνεργο ; Και μην μου πείτε οτι δεν έχετε λεφτά, γιατί δεν σας πιστεύει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί το νερό και το ρεύμα για τα καίκια να μπαίνει στους λογαριασμούς των πολιτών ? Γιατί άλλοι να το ξοδεύουν και άλλοι να το πληρώνουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩ,ΠΩ,ΠΩ ΜΙΣΟΣ! Αντί κύριοι να κάθεστε στον καναπέ του σαλονιού σας και να δημιουργείτε στοιχεία αντιπαράθεσης μεταξύ σας γιατί δεν προτείνετε λύσεις? Μάθατε όλοι σας εν είδει μομφής να κατηγορείτε κάθε είδους αρχή είτε λέγεται δημοτική είτε λιμενικό και στην προκειμένη περίπτωση και τους πλειοκτήτες. Πριν αρχισετε να σχολιάζετε αρνητικά και να αναλογίζετε ευθύνες ο καθένας σε αυτόν που του κάθετε περισσότερο στον λαιμό, ενημερωθείτε πριν να ρίξετε την λάσπη, φτάνει πια με την ημιμάθεια. Κατ'αρχήν ας ξεκινήσουμε από το εξής. Το λιμάνι της Μηχανιώνας είναι αλιευτικό ξέρετε τι σημαίνει αυτό ότι απαγορεύεται δια του νόμου η είσοδος στους μη έχοντες εργασία άρα η διέλευση των περπατητών είναι παράνομη και εμείς αντί να τον βουλώσουμε και να απολαύσουμε την ευκαρία που μας δίνεται να περπατάμε σε ένα τέτοιο έργο μας τρώει η γκρίνια και μετά παραπονιόμαστε για τις κλοπές που γίνονται.Έπειτα το ρεύμα και το νερό πληρωνονταν κανονικά από τους πλειοκτήτες μέχρι το 2009 όμως επειδή η προηγούμενη διοίκηση δεν μπορούσε να δικαιολογησει αυτά τα λεφτά πάγωσε τις πληρωμές και τώρα με τον καλλικράτη ο οποίος προβλέπει την σύσταση του λιμενικού ταμείου οι πληρωμές θα γίνονται εκ νέου. Εννοείται ότι αυτά τα λεφτά δεν τα πληρώνουν οι δημότες. Είδατε εσείς στο λογαρισμού του νερού ή του ρεύματος σας να αναγράφονται λιμενικά τέλη? Προς Θεού! Όσο για το αν έχουν αυτοί οι άνθρωποι λεφτά θα έπρεπε να παρακαλάμε να έχουν γιατί αν δεν έχουν αυτοί δεν θα έχει όλο το χωριό και αν υπάρχει καποιος ο οποιος ισχυριζεται ότι η αλιεία δεν είναι ο οικονιμικός πνεύμονας της Μηχανιώνας κοιμάται όρθιος. Τώρα όσον αφορά το λιμενικό μια απο τις αρμοδιότητες του είναι και η φύλαξη της παραλιακής ζώνης ας μην γελιόμαστε, δεν θα μας χαλούσε καθόλου όταν κόβει βόλτες στο λιμάνι για να γράψει τους ΄'παράνομους΄' να ρίχνει και μια ματιά για την αποτροπή τέτοιου είδους καταστροφών και φυσικά να δίνει προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές, ποιός είπε το αντίθετο? Γιατί κάνετε άτοπες συγκρισείς μόνο και μόνο για να κερδίσετε εντυπώσεις? Το ζητούμενο είναι ένα. Θα πρέπει να γίνει άμεσα η αποκατάσταση του δικτύου διότι διακυβεύονται περιουσίες ,δεν είναι ασφαλή η διέλευση των περπατητών και τέλος για να αλλάξει η αποκαρδιωτική εικόνα που έχει η σκάλα μας τους τελευταίους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ - ΠΛΟΙΟΚΤΗΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ .ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΤΟΜΑ''''

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.