Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επεισοδιακή επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη σε δήμο Θερμαϊκού και ΑΕΝ Μακεδονίας


Επεισοδιακή, ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη στο δημαρχείο του δήμου Θερμαϊκού και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς είχαν επιστρατευθεί τα ΜΑΤ για να τον προστατεύσουν από τις αποδοκιμασίες σπουδαστών της ΑΕΝ και άλλων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής του έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης έναρξης εργασιών για την αποκατάσταση των κτιρίων της Ακαδημίας, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολές τους οι σπουδαστές της ΑΕΝ, οι οποίοι σήμερα είναι διασκορπισμένοι «σαν τους τσιγγάνους» άλλοι στο γυμνάσιο της Ν.Μηχανιώνας, άλλοι στο ΕΠΑΛ της Επανομής και άλλοι στο Καψαλάκειο.
Επίσης ο κ. Αλεξανδρής ζήτησε να εγκριθεί το συντομότερο η χερσαία ζώνη, προκειμένου να μπορέσει να απορροφηθεί το κονδύλιο των 1.900.000 ευρώ περίπου για το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα λιμάνια των Νέων Επιβατών και της Περαίας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας.
Έγινε κι αυτό: Να δούμε λόγω... "μπουμπούκου" τα ΜΑΤ
έξω από το δημαρχείο του δήμου Θερμαϊκού 
Στο θέμα της επισκευής των κτιρίων της ΑΕΝ, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν υπό κανονικές συνθήκες τα μαθήματα και τα εργαστήρια των σπουδαστών της Ακαδημίας, κάτι που καίει τον σπουδαστικό κόσμο, ο κ. Γεωργιάδης δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση και το μόνο που είπε ήταν ότι θα προσπαθήσει να τελειώσουν οι επισκευές στο εργαστήριο μέχρι τον Μάρτιο του 2012. Και όταν οι σπουδαστές του ζήτησαν να δοθεί λύση και στο πρόβλημα σίτισης και στέγασης των σπουδαστών της ΑΕΝ, η απάντηση του προερχόμενου από το ΛΑΟΣ υφυπουργού ήταν ότι… «δεν υπάρχει δραχμή στο υπουργείο και εάν θέλετε ψάξτε να βρείτε εσείς τα λεφτά»!!
Έξω από το δημαρχείο η Επιτροπή Αγώνα των Σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας είχε αναρτήσει πανό που έγραφε: «Δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση- Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου- Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»
Όπως έλεγαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ, φάνηκε ότι η επίσκεψη του υφυπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη και της πολυμελούς αποστολής που τον συνόδευε από την Αθήνα στο δήμο Θερμαϊκού (αλήθεια, πόσο κόστισε η μετακίνηση τους;) ήταν για καθαρά λόγους δημοσίων σχέσεων. Καθώς ακόμη και την υπόσχεση που έδωσε για ολοκλήρωση τον Μάρτιο των επισκευών στο εργαστήριο, δεν θα είναι ο ίδιος στη θέση αυτή για να ελεγχθεί εάν θα υλοποιηθεί ή όχι.


Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Ματθαίου

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.