Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ελπίδες διάσωσης του έργου αποχέτευσης Επανομής

Μετά την ευνοϊκή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Ελπίδες για διάσωση του έργου αποχέτευσης της Επανομής, γεννιούνται μετά την απόφαση του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίοι δέχθηκε την προσφυγή του δήμου Θερμαίκού και έκρινε ως ορθή τη διαδικασία επιλογής του αναδόχου εργολάβου για την υλοποίηση της β΄ φάσης του έργου. Ανακοινώνοντας την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής στην αρχή της  απολογιστικής συνέλευσης του δήμου για το έτος 2010, που έγινε στο «Ξενία» της Περαίας, χαιρέτισε ως πολύ θετική εξέλιξη την απόφαση αυτή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κατόπιν αυτής θα μπορέσει αν υπάρξει παράταση εκτέλεσης του έργου, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει σε λίγες ημέρες, στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

«Υπάρχει πολύς αγώνας από δω και πέρα που πρέπει να κάνουμε», παρατήρησε ο κ. Αλεξανδρής και ζήτησε στο θέμα αυτό τη συνεργασία όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χαιρέτισε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση της παράταξής του ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει και μπορεί να βοηθήσει προκειμένου να σωθεί το τόσο σημαντικό για την περιοχή έργο και να απορροφηθούν τα 15 εκατ.  ευρώ της β΄φάσης του έργου.
Χαιρετίζοντας με την σειρά του την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στις συμπληγάδες των προβλημάτων από τις οποίες πέρασε όλα αυτά τα χρόνια το έργο από το 1996 που ξεκίνησε. Δεδομένου ότι για αρκετά χρόνια είχε μπλοκαριστεί εξαιτίας του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ στην Αγία Τριάδα που είχε χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία ως παράνομο και κατεδαφιστέο.  Τελικά το πρόβλημα του αντλιοστασίου ξεπεράστηκε μόλις στις 5 Δεκεμβρίου 2010, είχε προλάβει όμως η διοίκησή του να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου εντός της Επανομής, κατασκευάζοντας 35 χιλιόμετρα αγωγών από τα συνολικά 36.500. Κι έτσι απέμεινε η β΄ φάση για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει τα λύματα μέχρι το καρνάγιο της Ν.Μηχανιώνας, ώστε από εκεί να προωθούνται στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στο Αγγελοχώρι. Τέλος ο κ. Οικονομίδης χαρακτήρισε το έργο αποχέτευσης της Επανομής ως μία «μεγάλη προίκα» προς το δήμο Θερμαϊκού. Καθώς τα μεν δίκτυα της Ν.Μηχανιώνας και του πρώην δήμου Θερμαϊκού (Περαία, Ν.Επιβάτες, Αγ. Τριάδα) ανήκουν στην ΕΥΑΘ, στην οποία ο δήμος καταβάλει τα τέλη αποχέτευσης που εισπράττει από τους δημότες, ενώ για την αποχέτευση της Επανομής, που θα ανήκει εξολοκλήρου στο Δήμο Θερμαϊκού, τα τέλη θα μένουν στα ταμεία του δήμου, ανακουφίζοντάς τον οικονομικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.