Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πάνω σε.....ψαρόβαρκα κατέφθασε ο Άϊ Βασίλης στη Νέα Μηχανιώνα


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Για μία ακόμη χρονιά ο Άϊ - Βασίλης κατέφθασε στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας πάνω σε... ψαρόβαρκα, το απόγευμα του Σαββάτου, μοιράζοντας δωράκια στα παιδάκια που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο που έπεφτε κατά διαστήματα, αλλά και απευθύνοντας σε μικρούς και μεγάλους ευχές για "Καλή Χρονιά".

Ο Άϊ Βασίλης αποβιβάζεται από το ψαροκάϊκο "Κατερίνα"
για να μοιράσει δωράκια στα παιδιά της Ν.Μηχανιώνας
Έτσι, ο Άγιος Βασίλειος, ο άγιος που αφιέρωσε σχεδόν όλη του τη ζωή στη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, δεν ήρθε στη Νέα Μηχανιώνα «από την Καισαρεία», όπως θέλει η παράδοση και τραγουδάνε μικροί και μεγάλοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά από τη θάλασσα.  Κι εκεί, στην παραλία, ήταν δεκάδες τα πιτσιρίκια που τον περίμεναν, κι έτρεχαν δαιμονισμένα μόλις ο Άη-Βασίλης πάτησε το πόδι του στη στεριά, για να παραλάβουν τις καραμέλες, τις μαστίχες και τις γκοφρέτες που πετούσε στην αρχή και στη συνέχεια, αφού ξαπόστασε λίγο από το κουραστικό του ταξίδι, τα δωράκια που κουβαλούσε στο σάκο του.

Τα παιδιά περικυκλώνουν τον Άϊ Βασίλη με την άφιξή του
Χαρούμενα τα παιδιά, όχι μόνο παρέλαβαν τα δωράκια, που ήταν προσφορά των καταστημάτων της περιοχής, αλλά φωτογραφήθηκαν κιόλας με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Θερμαϊκού κ. Κωστή Κούτουκα και την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας κ.Μαίρη Λιόλιου που παρακολούθησαν την εκδήλωση, εκπροσωπώντας το δήμο.
Ο Άϊ Βασίλης δίνει ευχές και τα παιδιά του τραγουδούν τα κάλαντα
Ήταν μία θαυμάσια εκδήλωση που οργάνωσε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας. Και τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου, δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του κόσμου και την επιτυχία της εκδήλωσης.
Δώρο, έναν κουμπαρά, χάρισε ο Άϊ Βασίλης και στον αντιδήμαρχο
Οικονομικών κ. Κούτουκα, με την ευχή να έχει χρήματα ο Δήμος.
Τα πιτσιρίκια με τη σειρά τους, αλλά μαζί τους οι μαμάδες, οι μπαμπάδες και οι γιαγιάδες τους που τα συνόδευαν, όχι μόνο ήταν χαρούμενα για τον ερχομό του Άη-Βασίλη, αλλά εύχονταν του χρόνου να τους φέρει περισσότερα δώρα.

Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ "Φάρου του Θερμαϊκού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.