Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: "Δεν μπορεί ο Παπανδρέου να παραμένει στο ΠΑΣΟΚ"



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση που κατέχει ο τέως πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και έχει διαρρήξει και τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους».
Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Χρυσοχοίδης άσκησε πρωτοφανούς σκληρότητας κριτική στην κυβέρνηση που ο ίδιος μετείχε (και μετέχει ακόμη, υπό τον Λουκά Παπαδήμο), αρχικά με το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια του υπουργού Ανάπτυξης, λέγοντας ότι "οδήγησε σε αδιέξοδα: Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση".
Όσον αφορά στις δικές του ευθύνες, αρκέστηκε να πει ότι έφτασε "στα όρια του πολιτικού λάθους". Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, είπε. Διευκρίνισε, όμως, ότι "αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης" και συμπλήρωσε πως "ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι"

«Η κοινωνία βράζει κι εμείς στο ΠΑΣΟΚ σφυρίζουμε αδιάφορα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA, επικρίνοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των διαδικασιών στην αλλαγή ηγεσίας του κόμματος.

«Αυτό που γίνεται σήμερα με το πότε θα ανοίξει και πως θα ανοίξει η συζήτηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δσεν έχει προηγούμενο», είπε ο κ. Χρυσοχοίδης, προσθέτοντας ότι η συζήτηση αυτή θα έπρεπε να είχε αρχίσει χτες, ώστε αυτή τη στιγμή να γίνεται ένας διάλογος στην ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα και τις ανάγκες της.
«Πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα δείγμα ότι πήραμε το μήνυμα. Κι όμως εμείς επ[ιδεικνύουμε μία στάση σα να μην συνέβη απολύτως τίποτα», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Και σημείωσε ότι ενώ είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, ποτέ μέχρι σήμερα δεν δημιούργησε προβλήματα στο κόμμα του. «Ουδέποτα υπονόμευσα, ουδέποτε δημιούργησα ή συμμετείχα σε ομάδες, ήμουν ένας πιστός στρατιώτης μέχρι τώρα. Όμως έχουμε όλοι ευθύνες απέναντι στους πολίτες», παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.