Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Άστατος καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά


Διατηρούνται και την Τρίτη οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειχνε -2 βαθμούς. Μικρή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, οπότε η μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα φτάσει τους 12-13 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη αναμένονται και πάλι νεφώσεις, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νοτιά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοδυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια.
Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.