Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πανηγυρίζουν όλοι οι φίλαθλοι για την επική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ στο Λονδίνο


Πανηγυρίζουν οι φίλαθλοι όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά όλης της χώρας, γιαυτή την επική νίκη που πέτυχε ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 2-1, καθώς μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων του Europa League, εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στις «32» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης πετυχαίνει αυτή τη διάκριση, η δεύτερη που παίρνει ευρωπαϊκή πρόκριση στη βρετανική πρωτεύουσα (προηγήθηκε το 1-1 με την Αρσεναλ το 1997 στο «Χάιμπουρι») και επίσης η δεύτερη που ελληνική ομάδα φεύγει νικήτρια από το Νησί, μετά το 3-2 της ΑΕΚ επί της Ντέρμπι Κάουντι στις 3 Νοεμβρίου του 1976.
Ο εντός έδρας αγώνας του Α΄ ομίλου για την 6η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, με τη Ρούμπιν Καζάν, απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα για τους Θεσσαλονικείς, ενώ η Τότεναμ, το μεγάλο φαβορί του ομίλου μετά την κλήρωση, κινδυνεύει πολύ σοβαρά να μείνει εκτός συνέχειας, αν και παίζει με την ουραγό, Σάμροκ Ρόβερς. Η Ρούμπιν Καζάν, που χθες νίκησε άνετα τους πρωταθλητές Ιρλανδίας με 4-1, θέλει τουλάχιστον, την ισοπαλία στην Τούμπα, για να είναι εκείνη που θα συνεχίσει στη διοργάνωση.
Εξαιρετικός στο πρώτο 30λεπτο ο ΠΑΟΚ, πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ με τους Σαλπιγγίδη (6΄) και Αθανασιάδη (14΄), απείλησε στη συνέχεια τους «πετεινούς», αλλά ήρθε στο 37΄ το εγκληματικό λάθος του Ολλανδού ρέφερι, Νοϊχάους, να βάλει τους γηπεδούχους στο ματς. Ο τραγικός, αυτός, διαιτητής καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Τότεναμ και απέβαλλε το νεαρό Σταφυλλίδη (η μπάλα βρήκε στο χέρι του ενώ είχε διώξει ήδη με το κεφάλι) αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς με 10 παίκτες από το 38΄. Ο Μόντριτς ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα κι έτσι ήρθε η μείωση του σκορ (1-2).
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και το «σφυροκόπημα» που δέχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα άντεξε και δικαιολογημένα πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στο τέλος, γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 1.500 οπαδούς της. Στο 77΄ η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ντεφόε, το οποίο σωστά ακυρώθηκε για φάουλ που είχε κάνει νωρίτερα ο σκόρερ στον Κοντρέρας και το οποίο είχε υποδείξει έγκαιρα ο βοηθός πίσω από το τέρμα, αλλά ο Νοϊχάους το αντιλήφθηκε με... χρονοκαθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.