Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Βρέθηκε λύση για τα σκουπίδια του Θερμαϊκού;

Μετά τη δημιουργία του ΣΜΑ στο "Τριεθνές", ώρα να κλείσει
ο παράνομος ΣΜΑ της Μηχανιώνας που πνίγει με τη βρώμα και
τους καπνούς του τους κατοίκους της γύρω περιοχής
Ομαλοποιείται σιγά-σιγά το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς βρέθηκε από την αντιδημαρχία καθαριότητας προσωρινή και ελπίζουμε οριστική λύση στον εφοδιασμό των απορριμματοφόρων του δήμου με υγρά καύσιμα.

Όπως είναι γνωστό, εξαιτίας της διαδικασίας για την προμήθεια καυσίμων από τους δήμους, που επιβάλλει ο νόμος αλλά και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποπληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών, έκανε τους περισσότερους πρατηριούχους να δείχνουν απροθυμία για τον εφοδιασμό των οχημάτων των δήμων με υγρά καύσιμα.
Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό και προκειμένου να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα, ο δήμος προχώρησε στην κατασκευή δικών του δεξαμενών καυσίμων και κατόπιν αυτού πιστεύεται ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει ξανά δυσκολία στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω έλλειψης πετρελαίου κίνησης.
Όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Βογιατζής, εάν δεν υπήρχε η έντονη κακοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, ίσως να είχε μαζευτεί ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών, καθώς η προσπάθεια της υπηρεσίας καθαριότητας, χάρη και στις φιλότιμες ενέργειες των εργαζομένων σ΄αυτή, είναι να μην υπάρχουν γεμάτοι κάδοι σκουπιδιών τις μέρες των γιορτών. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν και από το πότε θα υπάρξει υποχώρηση της κακοκαιρίας, δεδομένου ότι ο τράκτορας του δήμου που μετέφερε τα συμπιεσμένα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, συνάντησε μεγάλη δυσκολία στην περιοχή του Δερβενίου, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Στο μεταξύ, ξεμπλοκαρίστηκε πλέον και το θέμα της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή «Τριεθνές» που βρίσκεται στα όρια μεταξύ Επανομής, Μηχανιώνας και Περαίας, μετά την έγκριση  από την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης των περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία της. Ο νέος ΣΜΑ, θα δημιουργηθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων και θα εξυπηρετεί όλη την νοτιοανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας δεύτερος ΣΜΑ θα γίνει στην Ευκαρπία που θα εξυπηρετεί τη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. 
Μετά τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο «τριεθνές» θα πάψει επιτέλους να λειτουργεί δίπλα στα κοιμητήρια της Μηχανιώνας ο προσωρινός ΣΜΑ, ο οποίος, ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού, οπότε είναι αυξημένη η ζέστη, σκορπάει βρώμα που καλύπτει όλη τη Νέα Μηχανιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.