Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Αναβλήθηκαν οι "Φωτιές" λόγω δυνατών ανέμων



Οι δυνατοί άνεμοι που  επικρατούσαν για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή, οδήγησαν τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων  να αναβάλουν την πραγματοποίηση του Χριστουγεννιάτικου εθίμου «Φωτιές» στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας, μετά από σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς υπήρχε κίνδυνος να υπάρξει εξάπλωση της φωτιάς από τους πνέοντες ανέμους.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασισθεί το πότε θα γίνει η αναβίωση του εθίμου, καθώς η αρχική σκέψη για την πραγματοποίησή του την επόμενη Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου μάλλον εγκαταλείπεται, για να μην συμπέσει με τον χορό των ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού.
Το έθιμο «Φωτιές», το έφεραν μαζί τους από τις αλησμόνητες πατρίδες οι Μικρασιάτες πρώτοι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας.  Και όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας, μετά την επιτυχία που είχε η για πρώτη φορά αναβίωση του εθίμου, «θα ανάψουμε και φέτος τη Φωτιά με στόχο το ζέσταμα των καρδιών όλων μας».
Στο άναμα των φωτιών, που θα γίνει στο χώρο του λιμανιού της Ν.Μηχανιώνας, θα υπάρχει μουσική και καλό κρασί, ώστε όλοι να υποδεχτούν με αγάπη και ξενοιασιά, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.