Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν"

Για κάποιες βαριές κουβέντες που ακούστηκαν στη ΔΗΠΠΑΚΥΘ
«Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», λέει πολύ σοφά ο λαός μας. Που το θυμηθήκαμε αυτό; Διαβάζοντας για κάποιους καυγάδες που ξέσπασαν στη ΔΗΠΠΑΚΥΘ («Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού»). Ένα νομικό πρόσωπο που, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του ασχολείται με μύρια όσα ζητήματα, από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, μέχρι τα ΚΑΠΗ, το περιβάλλον και ούτω καθεξής. Τέλος πάντων.

Τι συνέβη εκεί στη ΔΗΠΠΑΚΥΘ; Έπρεπε να συμπληρωθούν οι άμισθες επιτροπές για τα ΚΑΠΗ. Κι επειδή η διοίκηση δεν δέχθηκε την πρόταση να οριστούν άτομα που υπέδειξε η αντιπολίτευση, αλλά τοποθέτησε δικά της, τότε οι κ. Νίκος Παράσχου και Ειρήνη Παπαμιχαήλ κατήγγειλαν τον πρόεδρο της ΔΗΠΠΑΚΥΘ για …. σταλινικές μεθόδους, ζητώντας μάλιστα και την απομάκρυνσή του.
Εμείς θα συνιστούσαμε να κρατήσουν όλοι την ψυχραιμία τους, να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους και να μην εκτοξεύουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, τραυματίζοντας το κλίμα συναίνεσης που πρέπει να υπάρχει στο δημοτικό συμβούλιο και πρωτίστως, στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Αλλοίμονο εάν για ψύλλου πήδημα αλληλοκατηγορούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι και ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Τι θα συμβεί εάν προκύψει ένα πιο σοβαρό ζήτημα; Θα βγάλουν τότε…χατζάρες;
Για να σχηματίσουν πλήρη εικόνα οι αναγνώστες μας, παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό κείμενο, όπως διοχετεύθηκε σε κάποια site της περιοχής αλλά και το σχόλιο του προέδρου της ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Γιάννη Τσακμάκα για τους εις βάρος του χαρακτηρισμούς.


Το κείμενο:
Για σταλινική μέθοδο από την πλευρά του Προέδρου της ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ.Ι.Τσακμάκα μιλάνε οι κ.Νικόλαος Παράσχου και Ειρήνη Παπαμιχαήλμέλη του Δ.Σ.του ΝΠΔΔ με αφορμή την τοποθέτηση μελών άμισθης επιτροπής στα ΚΑΠΗ.Συγκεκριμμένα καταγγέλουν και ζητούν την απομάκρυνση του διότι, ενώ ο μεν κ.Παράσχου (και η κ.Παπαμιχαήλ) ζήτησε να τοποθετηθεί ο κ.Ευαγγελινός, η δε κ.Παπαμιχαήλ να τοποθετηθούν οι κ.κ. Καλονάς και Παζαρόπουλος, ο Πρόεδρος αρνήθηκε και τοποθέτησε 16 άτομα όλα προερχόμενα απο την συμπολίτευση,μή δεχόμενος τα 3 άτομα της Αντιπολίτευσης.


Η απάντηση Τσακμάκα:

«Ή αυτοί ή τα τανκς.
Τιμώ απόλυτα τους συνδημότες που προτάθηκαν από τα μέλη της αντιπολίτευσης για τις άμισθες και γνωμοδοτικές επιτροπές των Κ.Α.Π.Η. Λόγω της συνένωσης 8 Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε ο ορισμός των μελών των επιτροπών ανάμεσα σε 5.000 μέλη των Κ.Α.Π.Η. και
50.000 συνδημοτών να γίνει από έναν άνθρωπο και για αυτό ζήτησα από τους καθόλα άξιους και έμπιστους συνεργάτες μου τις προτάσεις τους.
Ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής και στης σχολής Αστυφυλάκων γνωρίζουν ότι η Δημοκρατία, το Ελληνικό Σύνταγμα και ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζουν ότι οι
αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία.
Όταν κάποιοι δεν συμμορφώνονται με τα παραπάνω. Όταν οι λίγοι προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη τους στους πολλούς με τσαμπουκάδες, ψέματα, απειλές, ύβρεις και κατάπτυστα κείμενα, τότε αυτό είναι ο ορισμός του «ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ» του «φασισμού» και της «χούντας».

Τσακμάκας Γιάννης

Πρόεδρος ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Υπό απομάκρυνση από τα τάνκς)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.