Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τεράστιες ουρές για κατάθεση πινακίδων

Συνεχίστηκαν και σήμερα Τετάρτη οι τεράστιες ουρές από το πρωί στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν σπεύσει εκεί εκατοντάδες φορολογούμενοι, για να καταθέσουν τις πινακίδες, ώστε να απαλλαγούν από ένα σημαντικό έξοδο: τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους. Μόνο στη Ζ΄ ΔΥΟ Θεσσαλονίκης την Τρίτη, είχαν κατατεθεί 250 πινακίδες!

Οι φορολογούμενοι καταθέτουν τις πινακίδες των ΙΧ τους και δεσμεύονται πως δε θα το μετακινήσουν μέσα στο 2012, ώστε να μην καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τα αυξημένα ασφάλιστρα.
Σύμφωνα με τους διευθυντές των εφοριών, φέτος, εκείνοι που επιστρέφουν τις πινακίδες τους είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Το 2012 προοιωνίζεται μια χρονιά κατά την οποία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν λιγότερα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ανέφεραν, οι διευθυντές των Ά και Δ΄ ΔΥΟ Θεσσαλονίκης, καθώς και εκείνοι της Καλαμαριάς και της Νεάπολης.
Γενικότερη εκτίμηση είναι πως, οι έκτακτες εισφορές, η άνοδος των τιμών των καυσίμων, τα αυξημένα ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας, η επιβολή του επιπλέον φόρου 5% στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα (άνω των 2.000 κυβικών), αλλά και στα νεότερα των δέκα χρόνων, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και την ανεργία, οδηγούν ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο να «απαρνηθούν» το μεταφορικό τους μέσο.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στη Δ΄ ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης - όπως τόνισε ο διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας - ο αριθμός όσων κατέθεσαν μέχρι σήμερα τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους ξεπέρασε ήδη κατά 250 τον αντίστοιχο της περσινής χρονιάς.
Πάντως, κατά την εκτίμηση των διευθυντών των ίδιων εφοριών στο σημερινό αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε στις ΔΟΥ συνέβαλε, τόσο η συνήθεια του Ελληνα να τακτοποιεί τις υποθέσεις του την τελευταία στιγμή, όσο και το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΕ-ΔΟΥ), προκήρυξε απεργία για την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.