Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Από Χριστουγενιάτικο γίνεται τώρα.... Πρωτοχρονιάτικο το έθιμο "Φωτιές"


Αυτή την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 7,30 το απόγευμα, στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας, θα αναβιώσει τελικά το προσφυγικό έθιμο «Φωτιές» που οργανώνεται από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων. Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Παρασκευή, όμως αναβλήθηκε μετά από σύσταση της Πυροσβεστικής, λόγω των δυνατών ανέμων που  επικρατούσαν την περιοχή. Κι έτσι από Χριστουγεννιάτικο που ήταν το έθιμο, γίνεται τώρα… Πρωτοχρονιάτικο.

Το έθιμο «Φωτιές», το έφεραν μαζί τους από τις αλησμόνητες πατρίδες οι Μικρασιάτες πρώτοι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας.  Και όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας, μετά την επιτυχία που είχε η για πρώτη φορά αναβίωση του εθίμου, «θα ανάψουμε και φέτος τη Φωτιά με στόχο το ζέσταμα των καρδιών όλων μας».
Στο άναμα των φωτιών, που θα γίνει στο χώρο του λιμανιού της Ν.Μηχανιώνας, θα υπάρχει μουσική και καλό κρασί μαζί με φασολάδα, ώστε όλοι να υποδεχτούν με αγάπη και ξενοιασιά, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.