Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Μεσούτ Γιλμάζ: "Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση"!



Αίσθηση, προκαλούν οι αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας,  Μεσούτ Γιλμάζ σε δημοσιογράφο της χώρας του ότι Τούρκοι πράκτορες έκαναν δολιοφθορές στη χώρας μας καίγοντας τα ελληνικά δάση τη δεκαετία του ’90. Αυτή είναι η πρώτη φορά που Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται επίσημα την ύπαρξη εμπιστευτικού σχεδίου δολιοφθοράς κατά της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μπιργκιούν», ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για μυστικά κονδύλια για τα οποία ο απερχόμενος πρωθυπουργός ενημερώνει τον επόμενο και τόνισε ότι την περίοδο του ’90 μόνο η Τανσού Τσιλέρ δεν το έκανε, σε αντίθεση με αυτόν, τον Ερμπακάν, τον Ετσεβίτ και τον Ντεμιρέλ.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Γιλμάζ αναφέρθηκε στη χρήση των μυστικών κονδυλίων της περιόδου Τσιλέρ τονίζοντας ότι δόθηκαν για την απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και για να καούν ελληνικά δάση.
Σημειώνεται πάντως ότι οι φήμες για συμμετοχή τούρκων πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα την περίοδο της Τσιλέρ δεν είναι καινούργιες. Σε βιβλίο του ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν ανέφερε ότι κάποιος μυστικός πράκτορας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές. Κατά τον τούρκο πράκτορα, οι ενέργειες αυτές ήταν σε αντίποινα για τις ενέργειες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας και σε άρθρο στην εφημερίδα «Χουριέτ» το 2006 ο Τσολασάν αποκάλυψε και το όνομα του πράκτορα, ο οποίος είχε μόλις χάσει τη ζωή του στο Ιράκ.
Πηγή: Mega, ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.