Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"OXI" στις διώξεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη


Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή πόλη», Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους Θεσσαλονικείς που διώκονται για τη διαδήλωση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κατά των μέτρων της τρόϊκας. Ήδη για το θέμα αυτό εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μέχρι στιγμής υπογραφές κάτω από μία δήλωση πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών και συγγραφέων που βροντοφωνάζουν «ΟΧΙ» στις διώξεις.

Στις 28 Οκτωβρίου, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας μας, χιλιάδες πολίτες φώναξαν “ΟΧΙ” στην τρόικα, το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, την αντιλαϊκή πολιτική που κλέβει τη ζωή, στερεί από όλο το λαό το δικαίωμα στο όνειρο. Τη μέρα εκείνη «παρέλαση έκανε ο λαός» κι η επέτειος απέκτησε το πραγματικό της νόημα.
Όπως αναφέρεται στη δήλωση «σήμερα, με τις διώξεις που ασκούνται σε 17 από τους χιλιάδες διαδηλωτές εκείνης της ημέρας, διώκεται όλος ο λαός, ποινικοποιείται το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, η ελευθερία να δηλώνει την αντίθεσή του στην ασκούμενη πολιτική, να διαδηλώνει, να διεκδικεί.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε έρευνα και κάθε δίωξη σε βάρος όσων στις 28 Οκτωβρίου 2011 υπερασπίστηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και καλούμε όλο το λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.