Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κ.Στεφανόπουλος: "Όχι εκλογές τώρα"

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ζητά να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση Παπαδήμου και να μην υπάρξουν σύντομα εκλογές, καθώς θεωρεί ότι αυτές θα βλάψουν τη χώρα.
 «Τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίο ο κ. Παπαδήμος θα εργαστεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας, ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις», λέει ο τέως πρόεδρος.
Ο κ. Στεφανόπουλος θεωρεί ότι «δεν χρειαζόμαστε εκλογές, αλλά μία κυβέρνηση με ικανότητες και γνώση που θα εργασθεί για να βγάλει την χώρα έξω από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει. Μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό που διαθέτει αυτά τα προσόντα, με κύρος και γνωριμίες στο εξωτερικό, αλλά και ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει υπουργούς. Και τον έχομε. Εννοώ τον κ. Παπαδήμο».
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τα κόμματα «κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν [τον κ. Παπαδήμο] να διοικήσει την χώρα με την ελπίδα να τη βοηθήσει». Οι εκλογές «δεν πρόκειται να ωφελήσουν τη χώρα, αλλά θα βλάψουν με βεβαιότητα τη χώρα. Χρειαζόμαστε ηρεμία και όχι εκλογική αναταραχή, δουλειά σκληρή χάριν του τόπου, και όχι την ραθυμία της προεκλογικής περιόδου» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.