Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δικαιωμένη οριστικά η Μονή Βατοπεδίου!

Δικαιωμένη οριστικά και αμετάκλητα από ανώτατο όργανο του κράτους, και μάλιστα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, είναι η μονή Βατοπεδίου για την ομώνυμη πολύκροτη υπόθεση τόνισε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας. 

«Όταν ένας Έλληνας έχει διεκδίκηση σε ένα ακίνητο το μόνο όργανο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Απευθύνθηκαν οι μοναχοί σε αυτό το όργανο, που είναι ανώτατο όργανο του κράτους, και αυτό δήλωσε ομόφωνα και αμετάκλητα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ότι οι λίμνη Βιστωνίδα και παραλίμνιες περιοχές δεν ανήκουν στο κράτος και ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έκανε αποδεκτές αυτές τις γνωμοδοτήσεις, αλλά μετέγγραψε και τη λίμνη και τις παραλίμνιες περιοχές στο όνομα της Μονής, παρουσία εκπροσώπων του ΥΠΟΙΚ, και έδωσε και εντολή στα αρμόδια όργανα αν υπήρχε κάτι καταγεγραμμένο στα μητρώα κτημάτων του ελληνικού δημοσίου να διαγραφεί!» πρόσθεσε ο κ. Δούκας.

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός έκανε λόγο για τρία χρόνια συκοφαντιών και λάσπης. «Από τον Ιανουάριο ζητώ να πάμε σε ειδική επιτροπή με κλήρωση δικαστών και με πρόεδρο έναν εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και να ξεκαθαρίσω τη μοναδική κατηγορία σε βάρος μου που είναι συναυτουργία σε απιστία περί την υπηρεσία και δεν μού απαντάει η πρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο γιατί θα καταρρεύσει η κατηγορία σε βάρος του και μετά θα αποκτήσει δικαίωμα αγωγών έναντι των συκοφαντών του. «Δεν θα αποφασίσουν πολιτικοί για τις κατηγορίες μου» δήλωσε.

Για ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Εφραίμ έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του στην Κύπρο Άθως Κοιρανίδης, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Πέμπτη μαζί με τις αδελφές του ηγουμένου στον Κορυδαλλό.


πηγη: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.