Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

SOS για τους μικρομεσαίους της Θεσσαλονίκης


Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με την έλλειψη ρευστότητας, τις δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση και με τις καθυστερήσεις ένταξης σε κοινοτικά ή άλλα προγράμματα κρούει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες της κυβέρνησης για προγράμματα που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα, η αγορά παραμένει «παγωμένη».

«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος διευκρινίζει ταυτόχρονα τα ακόλουθα: «Η επιχειρηματικότητα θεωρείται επισφαλής για τη χορήγηση δανείων, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει οι στρόφιγγες από τις τράπεζες. Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και τίποτε δεν κινείται στην αγορά. Οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη βάζουν λουκέτο και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα». Ο ίδιος εκτιμά ότι «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας, αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς αλλά και γενικότερα της κοινωνίας».
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2012, ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι κινείται σε κινούμενη άμμο. «Προκαλεί πανικό η νέα φοροεπιδρομή που θα επιφέρει ο προϋπολογισμός του 2012», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, ο οποίος παράλληλα σημειώνει ότι η κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπει αυτοσχεδιασμούς και μπαλώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.