Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σκληρή κριτική κατά Γ.Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης


(φωτογραφία αρχείου)
Η σκληρή κριτική κατά πάντων, προσώπων, θεσμών και πολιτικών, κυριάρχησε στην πρόσφατη διευρυμένη κομματική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Κομματικά στελέχη και «πράσινοι» συνδικαλιστές, από το βήμα που τους έδωσαν οι κομματικές οργανώσεις της πόλης και της υπαίθρου, την Κυριακή, δεν άφησαν τίποτε στο απυρόβλητο.
Στο στόχαστρο βρέθηκε το μνημόνιο, ενώ βολές δέχτηκε κι ο Γ. Παπανδρέου, αν και υπήρξαν και αρκετοί υποστηρικτές του. Η ομάδα των αντιμνημονιακών που εμφανίστηκε συντεταγμένα με ενιαίο κείμενο έδωσε εντυπωσιακό τόνο στις απαιτήσεις του κομματικού δυναμικού, ζητώντας διεξαγωγή συνεδρίου άμεσα για «να καταδικαστούν οι πολιτικές επιλογές που ακολουθήθηκαν και να τεθεί το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στη βάση του Κινήματος».
Από τα πυρά των στελεχών δεν γλίτωσε ούτε ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις κι ότι άργησε ακόμη και να οργανώσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι δεν αντιστάθηκε στις απαιτήσεις Μέρκελ - Σαρκοζί και ότι ανέτρεψε με τις πολιτικές της διετίας την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος. Οσοι τον υποστήριξαν τόνισαν ότι εγχώριοι και ξένοι παράγοντες του έβαλαν προσκόμματα. «Ο,τι νεωτεριστικό επιχείρησε να φέρει στη χώρα, το εμπόδισαν οι ηγεμονίσκοι», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Κοντραφούρης.
Κατά πρωτοκλασάτων
Οσον αφορά τον Μ. Χρυσοχοΐδη, αναφέρθηκε ότι με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υποψηφιότητά του «υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη», ενώ το σχόλιο στελέχους «δεν θέλουμε ούτε ΠΑΣΟΚ plus, ούτε ΠΑΣΟΚ πλην αλλά κόμμα με κεντροαριστερή κατεύθυνση» ήταν ευθεία βολή κατά της Α. Διαμαντοπούλου. «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ούτε εκλογικά ένα κόμμα κατ' όνομα ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναγνωρίζει ως μοναδικό λάθος της διακυβέρνησής του το γεγονός ότι δεν προώθησε αρκετά γρήγορα τις επιβαλλόμενες από την τρόικα "μεταρρυθμίσεις"», επισημαίνουν οι αντιμνημονιακοί στο κείμενο που παρουσίασαν οι Ν. Στεφάνου και Αντ. Ελευθεριάδης.
Αίσθηση προκάλεσε ταυτόχρονα ότι για πρώτη φορά τόσο καθαρά, όπως υπογράμμιζαν παλαιοί και έμπειροι κομματικοί παράγοντες, επισημάνθηκε σε κομματική συνεδρίαση η σημασία που έχει να υποστηριχθεί ο ιδιωτικός και όχι ο δημόσιος τομέας για να βγει η χώρα από την κρίση. Στελέχη από το χώρο των Επιμελητηρίων, όπως ο Ρ. Εδιάρογλου, και όχι μόνο, υπογράμμισαν ότι οι λύσεις «θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα». «Οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και η στροφή Ελλήνων επενδυτών σε καινοτόμες ιδέες στη γεωργία και τις ΑΠΕ μπορούν να δώσουν διέξοδο», σημείωσε ο Μ. Πετράς.
Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.