Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στις 14 Μαϊου ανακοινώνονται οι "Γαλάζιες Σημαίες". Μέσα και ο Ποταμός Επανομής


Δεν τελείωσε ακόμη το θέμα με τις Γαλάζιες Σημαίες στο δήμο Θερμαϊκού, διευκρινίζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, χαρακτηρίζοντας «εσφαλμένη» τη σχετική πληροφορία που δημοσιεύσαμε χτες και ανακοινώνοντας ότι  ο δήμος υπέβαλε υποψηφιότητα για τη φετινή χρονιά με πέντε παραλίες της περιοχής.

Οι παραλίες αυτές είναι του Ποταμού Επανομής, του Αγγελοχωρίου, της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας.
Η απόφαση για την ανακήρυξη των ακτών στις οποίες θα ανυψωθούν οι Γαλάζιες Σημαίες, πρόκειται να ανακοινωθεί  στις 14 Μαϊου  από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) που έχει και την τελική ευθύνη για τις Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας.
Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 41 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” (“BLUE FLAGS”) ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία, το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως «πρωτότυπη Περιβαλλοντική Δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουομένων».
Από το 2000 συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 49 σήμερα χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης, και ο υπεύθυνος διεθνώς χειριστής του Προγράμματος, σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, για τους επισκέπτες τους, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

1 σχόλιο:

  1. Στον χώρο της ακτής Βούλα Α θα
    πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου εκδήλωση
    όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
    βράβευσης των ακτών και μαρινών για το 2013.
    Η Γαλάζια Σημαία όπως κάθε χρόνο θα
    αποσταλεί με τη διαδικασία που αναφέρεται
    παρακάτω.
    Β) Μέχρι 5 Ιουνίου, αποστολή του έντυπου
    υλικού του Προγράμματος (αφίσες –
    ενημερωτικά φυλλάδια κλπ.) για την ετοιμασία
    του Πίνακα Ανακοινώσεων.
    Γ) 5 – 15 Ιουνίου, οι διαχειριστές ετοιμάζουν
    την ακτή και αποστέλλουν στην ΕΕΠΦ το
    παρακάτω φωτογραφικό υλικό που θα
    απεικονίζει την άρτια οργανωμένη
    βραβευμένη ακτή:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.