Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

"Κόντρες" στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για το ΚΑΠΠΑ


Αψιμαχίες στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού για την αποδοχή ή όχι από τον δήμο της πρότασης του Δ.Σ. του αθλητικού κέντρου ΚΑΠΠΑ-2000, για την παραχώρηση τριών από τις εγκαταστάσεις του στο δήμο. Αγκάθι στην αποδοχή, το κόστος λειτουργίας του αθλητικού κέντρου.

Αρχική πρόταση της διοίκησης του δήμου ήταν να δημιουργηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα εξέταζε όλες τις παραμέτρους αυτής της παραχώρησης. Στην επιτροπή προτάθηκε να μετέχουν τέσσερις σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Π.Πεντούσης, Ι.Βασιλειάδης, Κ.Βογιατζής και Π.Τροκάνας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Περαίας και δύο σύμβουλοι από την αντιπολίτευση.
Το κολυμβητήριο του ΚΑΠΠΑ
Μετά τις αντιρρήσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για την εκπροσώπηση από την αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κ.Κούτουκας διατύπωσε πρόταση να μειωθεί σε τρεις ο αριθμός των συμβούλων της πλειοψηφίας. Όμως προκλήθηκε ένταση και διαξιφισμοί με συνέπεια να τιναχτεί στον αέρα το καλό κλίμα.
Τελικά την «παρτίδα» έσωσε ο πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης, ο οποίος παρατηρώντας ότι μία τέτοια επιτροπή δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο, παρά εισηγητικό και δεν θα μπορεί να αποφασίζει, πρότεινε αντί επιτροπής, να ανατεθεί σε υπαλλήλους του δήμου η συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων, τα οποία στη συνέχεια να κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε από τη διοίκηση.  
Όπως τονίστηκε από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη σχετική συζήτηση του θέματος, παρά τα λάθη που σημειώθηκαν στο παρελθόν και την έλλειψη συνεργασίας των διοικήσεων του ΚΑΠΠΑ με το δήμο Θερμαϊκού, οι καιροί επιβάλουν την συμπόρευση των δύο πλευρών και την πλήρη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων τους προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος του ΔΣ του ΚΑΠΠΑ κ. Συλβάνα Καρασαβίδου ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα του αθλητικού κέντρου και το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου δεν ξεπερνάει τις 80.000 ευρώ το χρόνο.
«Πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό του ΚΑΠΠΑ, για το καλό των δημοτών μας», ανέφερε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής. Ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμος πρέπει να αποδεχθεί την παραχώρηση έναντι οιουδήποτε τιμήματος.
Η διοίκηση του ΚΑΠΠΑ κατέθεσε πρόταση παραχώρησης τριών τμημάτων του στον Δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα τη χρήση του κολυμβητηρίου, του κλειστού Γυμναστηρίου και του μικρού Αλιευτικού καταφυγίου.
Στην ενέργεια αυτή, όπως αναφέρονταν στη σχετική επιστολή, προχώρησε η Διοίκηση του ΚΑΠΠΑ μετά από την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και την έχει αναγκάσει να αναστείλει ουσιαστικά τις λειτουργίες του κολυμβητηρίου. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για την παραχώρηση αποτελεί η δέσμευση του Δήμου να διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ που για τις ανάγκες άθλησης και θεραπείας τους κυρίως δημιουργήθηκε το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο.
Η κατ' αρχήν πρόθεση της διοίκησης του ΚΑΠΠΑ είναι να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Αμφιθέατρο αλλά κι τους ξενώνες καθώς και το αναψυκτήριο – εστιατόριο.
Στην επιστολή αναφέρονταν τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.