Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τρεμόπουλος ζητά 300.000 από Ψωμιάδη για ηθική βλάβη


Aγωγή του πρώην ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου εναντίον του παυθέντος περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητά ως ηθική βλάβη, αποζημίωση 300.000 ευρώ, συζητείται σήμερα 10 Απριλίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η αγωγή του περιφερειακού συμβούλου και πρώην ευρωβουλευτή αφορά σε όσα ψευδή αναπαρήγαγε ο Π. Ψωμιάδης τον Απρίλιο του 2011 σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ALTER και ANT1 –στις εκπομπές Γ. Αυτιά και Γ. Παπαδάκη- αλλά και σε ΕΤ3 και ΝΕΤ, περί δήθεν ψήφου στο ευρωκοινοβούλιο του Μ. Τρεμόπουλου «για να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία».
Ο Π. Ψωμιάδης υιοθετώντας τις ανακρίβειες κάποιων ιστολογίων, διαστρέβλωσε δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε τηλεοπτικούς σταθμούς στα Σκόπια, με αφορμή συνέντευξη Τύπου που έδωσε εκεί ενάντια στη δημιουργία πυρηνικών σταθμών στη γείτονα χώρα.
Ο Μ. Τρεμόπουλος ζητά χρηματική ικανοποίηση 300.000 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, καταγγέλλοντας τον Π. Ψωμιάδη για προσβολή της προσωπικότητάς του και συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή οι δηλώσεις του έθιξαν βαρύτατα και προσέβαλαν βάναυσα τη φήμη, την τιμή, την εντιμότητα και την υπόληψή του ως πολιτικού και ως Έλληνα πολίτη. Η σχετική μήνυση, που επίσης κατέθεσε ο πρώην ευρωβουλευτής, θα εκδικαστεί τον Ιούνιο, μετά από διάφορες αναβολές.
Συγκεκριμένα, ο Π. Ψωμιάδης είχε δηλώσει ότι ο Μ. Τρεμόπουλος είναι «ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ζήτησε τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία», ενώ αντιθέτως, ο Μ. Τρεμόπουλος είχε δώσει μάχη στο ευρωκοινοβούλιο κατά του εθνικισμού, εμμένοντας σταθερά στην πρόταση περί εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είχε, μάλιστα, υπερψηφίσει την Έκθεση Προόδου του 2011 για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, όπου το ευρωκοινοβούλιο εκφράζει την ανησυχία του «για τη χρησιμοποίηση ιστορικών επιχειρημάτων στην τρέχουσα συζήτηση, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου της λεγόμενης «αρχαιοποίησης» (antiquisation)", που απειλεί να αυξήσει την ένταση με τις γειτονικές χώρες και να δημιουργήσει νέες εσωτερικές διαιρέσεις».
Είναι χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά από προσωπική του παρέμβαση, οι Πράσινοι ευρωβουλευτές ψήφισαν ό,τι και οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην Έκθεση Προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.