Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Έκθεση στη Θέρμη με τα κειμήλια της απελευθέρωσης του 1912


Έκθεση με τα κειμήλια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912, διοργανώνεται  στη Πινακοθήκη του Δήμου Θέρμης από την Κυριακή 21 Απριλίου έως την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα γίνουν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013,  Ώρα 19.00

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες  εκθέσεις που οργανώθηκαν με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας, καθώς περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό της εποχής.
Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν για πρώτη φορά από κοντά αδημοσίευτο υλικό από κείμενα, φωτογραφίες, κειμήλια του Ελληνικού Στρατού και των άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους.
Μεταξύ άλλων εκτίθενται στρατιωτικές στολές της εποχής μαζί με τα εξαρτήματά τους, ξίφη, ξιφολόγχες, παράσημα, αναμνηστικά διπλώματα και λοιπά ενθυμήματα των Βαλκανικών Πολέμων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον Δήμαρχο Θέρμης, κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο , τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 19.00, στη Πινακοθήκη του Δήμου Θέρμης.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το ΥΜΑΘ, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Γ’ Σώμα Στρατού και το Πολεμικό Μουσείο παράρτημα Θεσσαλονίκης, με την ευγενική υποστήριξη της Δ.Ε.Θ.-Helexpo Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.