Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μπαράζ διαρρήξεων τρομοκρατεί τους κατοίκους της Μηχανιώνας


Μπαράζ διαρρήξεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα το ένα μετά το άλλο, έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας και των γειτονικών περιοχών που νοιώθουν να είναι ανυπεράσπιστοι στους κακοποιούς.
 
Τα κρούσματα εφόδων από τους διαρρήκτες σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και καταστήματα, έχουν προσλάβει από την αρχή του έτους απίστευτες διαστάσεις, καθώς δεν διστάζουν να «χτυπάνε» κατοικίες ακόμη και μέρα-μεσημέρι, όπως συνέβη σε μέρες που υπήρχε λαϊκή αγορά και οι ένοικοι είχαν βγει από το σπίτι για τις προμήθειές τους.
Στο Αστυνομικό Τμήμα Κερασιάς οι καταγγελίες είναι απανωτές, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διωκτικές αρχές, με την έλλειψη προσωπικού αλλά ακόμη και καυσίμων, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της αστυνόμευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του τελευταίου μήνα οι «ποντικοί» άνοιξαν περισσότερα από δέκα σπίτια στην περιοχή που βρίσκεται πίσω και πάνω από το γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας. Σε μία τελευταία τους εφόρμηση σε μονοκατοικία, ψέκασαν με σπρέϊ το σκύλο που στέκονταν στην αυλή και εξουδετερώνοντάς τον, εισέβαλαν ανενόχλητοι στο σπίτι.
Οι κακοποιοί, φαίνεται να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα σύνεργα παραβίασης θυρών, ακόμη και θωρακισμένων,  κι έτσι φτάνουν εύκολα στη λεία τους, αρπάζοντας ότι βρουν: Από χρήματα και κοσμήματα, μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και μικροαντικείμενα αξίας..
Θρασύτατοι οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να εφορμούν σε σπίτια και διαμερίσματα ακόμη και στο κέντρο της Νέας Μηχανιώνας, ενώ όπως έγινε γνωστό, πρόσφατα διέρρηξαν ακόμη και το Ταχυδρομείο, παραβιάζοντας τη σιδερένια πόρτα που υπάρχει στην είσοδό του.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, μετά από καταγγελίες παθόντων από τους διαρρήκτες πολιτών, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να αυξηθούν όσο είναι δυνατόν τα μέτρα αστυνόμευσης για την άμεση σύλληψη των κακοποιών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.